“Batı, Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor!”

Türkiye’ye yaşanan birçok krizin ana sebepleri arasında yer alan batının düşmanlığını bilmeyen yok. Seçimle yapamadıklarını ekonomiye gerçekleştirmeye çalışan batının gerçek niyetini dile getiren Rus siyasetçi oldu.

Ekleme: 27.11.2021 12:12:39 / Güncelleme: 27.11.2021 12:31:24 / Güncel
Destek için 

DOĞRU-KÖŞE

Birkaç gün önce yaptığı toplantıda “Ekonomik savaş” var diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen bir açıklama da Rusya’dan geldi. Rus siyasetçi Sergey Markov, “Batı, Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiği ilk yıllarda AB yanlısı bir politika izlese de özellikle Gezi olayları sonrasında gelişen süreçte Batı ile ilişkilerin seyri değişti. Avrupa Birliği ve ABD, bazen açıktan bazen de gizliden Erdoğan’dan kurtulmak için çeşitli girişimlerde bulundu. 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ise bunun en somut örneklerinden biri oldu.

Türkiye’de antiemperyalist olduğunu iddia eden sol-seküler kesim ise ABD’den hiç olmadığı kadar destek alıyor, öyle ki ABD Başkanı Joe Biden, ‘muhalefeti destekleyeceğiz’ sözleri ile bunu deklere etmekten geri durmadı.

Özellikle son kur dalgalanmasıyla birlikte Türkiye, yeni bir krize doğru itilmeye çalışılıyor. Batı ile Erdoğan arasında işlerin iyi gitmediği ise son solarak Rus siyasetçi Sergey Markov dile getirdi.  Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Direktörü, eski Duma milletvekili Markov “Şüphesiz bugün iktidara gelebilecek muhalefet ABD ve AB’den yana. Batı, Erdoğan’ı ortadan kaldırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Bu süreçten sonra Türkiye’nin Batı yanlısı bir siyaset mi yürüteceğini yoksa komşuları ve İslam dünyası ile iyi ilişkiler mi geliştirileceğini hep birlikte göreceğiz.