Soçi üçlü zirvesi sonuçlandı

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarının bir araya geldiği zirvede önemli kararlar alındı.

Ekleme: 27.11.2021 01:05:14 / Güncelleme: 27.11.2021 01:05:14 / Güncel
Destek için 

Önemli kararların alındığı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan katıldığı zirve, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirildi.

Ülke liderlerinin yaptığı ortak basın açıklamasına göre, Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırların tekrar çizilmesi için bir komisyonun kurulacağına karar verildi.

Ortak olarak yayınlanan bildiride, Dağlık Karabağ'ın ekonomik potansiyelinin ortaya konulması için gerekli projelerin başlatılacağı dile getirildi.

Bildiride konuşmalarına yer veren Putin, "“Ekonomik bağların geliştirilmesi hakkında detaylıca konuştuk. Hepsinden önemlisi hem demir yolları hem de kara yolu bağlantıları için geçerli olacak şekilde ulaşım koridorlarının önündeki engelleri kaldırmayı istişare ettik." şeklinde konuştu.

Sorunların çözümü için alınan kararların önemli olduğuna dikkat çeken Aliyev, "Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaşa son veren üçlü bildirinin üzerinden bir yıl geçti. Bu 1 yılda önemli gelişmeler yaşandı. 2'nci kez üçlü olarak bir araya geldik. Bugün de tüm planlarımızı ve kaygı duyduğumuz konuları açıkça konuştuk. En önemlisi de sorun ve anlaşmazlıkların çözümü için aldığımız kararlar, Güney Kafkasya'nın daha güvenlikli ve daha öngörülebilir bir bölge olmasını kolaylaştıracak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)