ASIL TERÖRİST İŞGALCİDİR

Filistin topraklarında siyonist işgal rejimin kurulmasına zemin hazırlayarak 73 yıldır süren katliam ve zulmün ortağı olan İngiltere’nin HAMAS’ı terör listesine alma kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. İngiliz milletvekili Crispin Blunt, İngiltere’nin Hamas’ı terörist ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ise, “Her gün kadın ve çocuk öldüren, çocukları gözaltına alan, Filistinlilerin evlerini yıkan, topraklarını gasp eden siyonist rejim mi terörist yoksa Hamas mı?” diye sorarak asıl teröristin işgalciler olduğunu ifade etti.

Ekleme: 27.11.2021 07:26:20 / Güncelleme: 27.11.2021 11:29:35 / manşetler
Destek için 

İşgalci siyonist rejimin temellerinin atılmasında büyük pay sahibi olan ve işgalcinin her koşulda en büyük destekçilerinden olan İngiltere’nin İslami Direniş Hareketi’ni (HAMAS) terör listesine alma kararı tüm vicdan sahiplerini ayağa kaldırmış durumda.

“HAMAS VE FİLİSTİNLİLERİN İŞGALE DİRENMEYE HAKLARI VARDIR”

Terörist israilin Filistin’deki işgal sürecindeki yaptığı katliam ve insanlık dışı uygulamalarını görmezden gelen İngiltere’nin, Filistin halkının haklarını savunan HAMAS’ı terörist ilan etmesine tepki gösteren İngiliz milletvekili ve eski bakan Crispin Blunt, Hamas’ın uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan işgale karşı direniş hakkının yasaklanmasının “kötü ve korkunç” sonuçları olacağını söyledi.

Blunt, Evening Standard gazetesinde ayrıntıları yayınlanan konuşmasında, işgale karşı direnişin uluslararası hukukta meşru bir hak olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası hukuka göre meşru hedefleri olan ve işgale karşı direnen halkların kınanamayacağını söyleyen Blunt, Gazze Şeridi’nin Hamas’ın kontrolünde olduğunu hatırlatarak kararın Gazze Şeridi’ne herhangi bir şey ulaştırmaya engel olacağını ifade etti.

Crispin Blunt, Hamas’ın siyasi kanadının da terör örgütü ilan edilmesi tasarısının arkasındaki isim olan İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel’in de üyesi olduğu iktidardaki Muhafazakâr Parti üyesi bir milletvekili.

İngiliz milletvekili, Hamas’ı desteklemediğini ve hareketi yasaklamanın şiddeti sona erdirmeyeceğini, kanun yoluyla ve Filistin davasının sahip olduğu ahlaki ve yasal üstünlüğü kullanarak adaleti elde etmelerini sağlayacak bir yol bulmaları için Filistinlilere yardım etmeye çalıştığını belirtti.

“İNGİLTERE, BALFOUR HATASINI TEKRAR ETMEMELİDİR”

​HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, İngiltere’nin HAMAS’ı ‘terörist’ ilan etmeye hazırlamasını yazılı bir açıklamayla kınadı.

Eşin, yaptığı açıklamada: "İngiltere, HAMAS’ı terörist ilan etmekle ikinci bir Balfour hatasını tekrar etmemelidir. Bu, siyonist rejimi yeni zulümlere teşvik etmektir." ifadelerini kullandı.

ÜMMET GENELİNDEKİ ACILARIN ANA NEDENİ İŞGAL REJİMİDİR!

Filistin toprakları özelinde ve ümmet genelindeki işgal, katliam, sürgün ve acıların ana nedeninin siyonist işgal rejiminin varlığı olduğuna dikkat çeken Eşin, bu rejimin temellerini atan, kurulmasının önünü açan 2 Kasım 1917'de İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour'un yayınlamış olduğu Balfour Deklerasyonu olduğunu hatırlattı. Eşin, o günden beri sadece Filistin değil bütün ümmet coğrafyasının rahat yüzü görmediğini ifade etti.

Eşin, "İngiltere bunun hesabını vermemişken Filistin halkının topraklarını, Kudüs’ün izzet ve onurunu savunan direniş hareketi HAMAS’ı terörist ilan etmeye hazırlanıyor. Bu kabul edilemez." dedi.

ASIL TERÖRİST HAMAS DEĞİL İŞGALCİDİR!

Bütün dil ve sözlüklerde; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemlerinden biriyle amaçlarına ulaşmaya çalışan kişi ve yapıların "terörist" olarak tanımlandığını ifade eden Eşin, "Bu tanıma göre HAMAS mı yoksa Siyonist rejim mi teröristtir?  Her gün kadın ve çocuk öldüren, 7 yaşındaki çocukları dâhi gözaltına alan, toprakların sahibi olan sivil insanların evlerini yıkıp zorla el koyan, onlara her türlü katliam uygulayan siyonist rejim mi yoksa mazlumların haklarını savunan, Filistin halkının bağırandan çıkıp kendi topraklarını, halkının hak ve hukukunu savunan HAMAS mı?" sorularını yöneltti.

HAMAS’I TERÖRİST DEMEK, ZULMÜ MEŞRULAŞTIRMAKTIR!

Eşin, "Her vicdan sahibi insan siyonist rejimin terörist tanımlamasına uyduğunu haykıracaktır. İngiltere, HAMAS’ı terörist ilan etmekle ikinci bir Balfour hatasını tekrar etmemelidir. HAMAS’ı terör listesine almak, Filistin halkına yapılan zulmü meşrulaştırmak, siyonist rejimi yeni zulümlere teşvik etmektir. HÜDA PAR olarak Filistin halkının haklı davasını savunan HAMAS’ın yanında olduğumuzu belirtir, İngiltere’nin böyle bir adım atma çalışmalarını kınıyoruz." dedi.

İlgili Haberler