HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanlığı 2'nci Yapı Fuarı'nı ziyaret etti

​Eskişehir'de gerçekleştirilen 2'nci Yapı Fuarı'nı ziyaret eden HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Mürsel Gülsarı ve beraberindeki heyet, fuara katılan yerli ve yabancı birçok firma temsilcisiyle görüştü.

Ekleme: 26.11.2021 21:40:16 / Güncelleme: 27.11.2021 10:20:14 / Güncel / Eskişehir Haberleri
Destek için 

TÜYAP'ın düzenlediği 2'nci Yapı Fuarı, ETOTÜYAP Fuar Merkezi’nde merkezinde açıldı. 28 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek fuarda; yapı malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren firmalar, kurdukları stantlarda ürünlerini sergiledi.

Fuar alanındaki stantları inceleyen Gülsarı, yerli ve yabancı firmaların temsilcileri ve fuar ziyaretçileriyle görüştü.

Fuarda firmaların temsilcileriyle görüşen HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Gülsarı, fuarın hayırlara vesile olmasını diledi. Gülsarı, "Bugün teşkilatımızla birlikte ilimizde açılan Yapı Fuarı'nı ziyaret ettik. Fuarda sektör temsilcileriyle yaptığımız görüşme neticesinde, inşaat sektörünün ekonomiye katkısını bir kez daha görmüş olduk. İnşaat sektörü kendine bağlı alt sektörlerle toplam 200’den fazla sektörün mal ve hizmete talebini oluşturmaktadır. Bir inşaat yapıldığında 150 farklı sektörün ürettiği yaklaşık 23 bin parça kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra bir inşaata yüzlerce işçi, usta çalışmaktadır. Her bir inşaat işçisinin aileyi geçindirdiğini de hesaba katarsak ortaya inşaat sektörü gerçekten ekonominin lokomotifi olduğu sonucu çıkıyor. Yetkililerin, politikalarında ve ekonomiyi ilgilendiren kararlarında inşaat sektörünü dikkate almaları elzemdir. İnşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasına dönük politikalar izlenmeli ve bu yönde kararlar alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

AKUT ekiplerinin kurduğu standı da ziyaret eden Gülsarı, yaşanacak bir doğal afette nasıl tedbir alınması gerektiğine dair AKUT ekiplerinden bilgi aldı. (İLKHA)