İngiltere: Aşılar yeni varyanta karşı daha az etkili

​İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Covid-19'un ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen "B.1.1.529" varyantının "uluslararası büyük bir endişe kaynağı" olduğunu, aşıların varyanta karşı daha az etkili olabileceğini belirtti.

Ekleme: 26.11.2021 18:40:16 / Güncelleme: 26.11.2021 18:42:48 / Dünya
Destek için 

Javid, yeni varyant nedeniyle dün seyahat kısıtlaması getirilen 6 Afrika ülkesinden Güney Afrika ve Botsvana'da varyantın tespit edildiğini, diğer 4 ülkenin ise tedbir amacıyla kırmızı listeye eklendiğini açıkladı.

Yeni varyantın Delta'dan "daha bulaşıcı" olabileceği değerlendirmesinde bulunan Javid, Covid-19 aşılarının ve ilaçlarının da "daha az etkili" olabileceğini vurguladı.

Javid, İngiltere'nin yeni varyantın "potansiyel tehdidini" belirleyen ve uluslararası ortakları uyaran ilk ülke olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanı Sajid Javid, dün yaptığı açıklamada, İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansının (UKHSA) yeni bir varyantı araştırdığını belirterek, alınan yeni önlemler kapsamında, 6 Afrika ülkesi Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve'nin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirterek, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini ifade etmişti.

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, Covid-19'un çok sayıda mutasyona uğramış, "B.1.1.529" olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlandı. (İLKHA)