Suriye Görev Gücü sahasında dağıtılan din bilgisi kitabına soruşturma

Gaziantep sınırının Suriye tarafında, Suriye Görev Gücü sahasında dağıtılan ve Hazreti Muhammed'in resmedildiği çizimlerin yer aldığı din bilgisi kitabı hakkında Valilik soruşturma başlattı.

Ekleme: 26.11.2021 13:55:10 / Güncelleme: 26.11.2021 15:08:55 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denetimindeki Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabında hayatına yer verilen Hazreti Muhammed, çizimlerle takım elbiseli ve yüz hatları tam verilerek büyük bir skandala imza atıldı.

Kitapta ayrıca Müminlerin annesi Hazreti Hatice düğünde gelinlikli olarak gösteriliyor ve Hazreti Muhammed, kızı Hazreti Fatma’yı okul dönüşü otobüsten karşılıyor.

Çizimlerin yer aldığı kitap büyük tepki toplarken bazı vatandaşlar kitapları toplatıp yaktı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)