KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' AÇIKLAMASINA BİR CEVAP DA PKK’DEN

PKK'nin elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısını 'özerklik' şartı ile kabul edeceklerini söyledi. Daha önce de bir diğer PKK elebaşı Duran Kalkan, Kılıçdaroğlu'na tezkereye 'hayır' dedikleri için teşekkür etmişti

Ekleme: 25.11.2021 19:15:45 / Güncelleme: 25.11.2021 19:33:11 / Güncel
Destek için 

PKK'nin yöneticilerinden CHP Genel Merkezi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na mesajlar gelmeye devam ediyor. PKK elebaşı Duran Kalkan, CHP'yi tezkereye 'hayır' demesi konusunda uyarmış, CHP'nin 'hayır' oyu vermesi sonrası da Kılıçdaroğlu'nu takdir etmişti. Kendini Kürd halkının temsilcisi gibi gören PKK’nin yöneticilerinden Mustafa Karasu 'dan da CHP'ye 'helalleşme' mesajı geldi. Kılıçdaroğlu'nun, "Helalleşmek geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" sözlerini değerlendiren Karasu, 'özerklik' şartı sundu.

ÖZERKLİĞİ TANIRSANIZ OLUR
Kürd halkının, haklarını ancak PKK aracılığıyla elde edebileceği gibi bir hezeyanla yapılan açıklamada: Helalleşmeye hazır olunduğu ancak bunun tek yolunun özerklik olduğu iddia edildi.
Kürd halkını temsil eden diğer STK ve partiler ise; eğer bir helalleşme olacaksa, bunun Kürd halkının bizzat kendisiyle olacağını, tek bir oluşum veya örgütün muhatap alınacağı hiçbir girişimin, Kürd halkının tamamı tarafından desteklenmeyeceğini belirtiyorlar.

 

 

Etiketler: