24 ülkeden yüzlerce üniversiteli en iyi yemekleri yapmak için yarışıyor

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), bu yıl 8'incisi düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuar'ında düzenlediği yemek yarışmasında, 24 ülkeden yüzlerce üniversite öğrencisi en iyi yemeği yapmak için yarışıyor.

Ekleme: 25.11.2021 16:45:25 / Güncelleme: 26.11.2021 10:46:08 / Ekonomi / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konfederasyona üye olan Türkiye'nin 7 bölgesinden Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Marmara, İç Anadolu ile Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'nun katıldığı yarışmada ayrıca Ortadoğu ve Balkanlardan 24 ülkeden de yüzlerce yarışmacı katıldı.

 

Yöresel yemeklerin yapıldığı yarışmada, kendilerine verilen süre içerisinde belirlenen yemeği en güzel şekilde yapmak için kıyasıya yarışıyor.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Öner Çulfaz

"2022'de Dünya Aşçılar ve Pastacılar Olimpiyatı düzenleyeceğiz"

Yarışma ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Yönetim Kurulu Başkanı Öner Çulfaz, "8'incisi düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo fuarında yemek yarışması düzenliyoruz. Amacımız burada helal olan ürünlerle israfı önlemek için Ortadoğu ve Balkanlardan 24 ülkenin katılımıyla Türkiye'de yarışma yapıyoruz. Allah nasip ederse 2022'de Dünya Aşçılar ve Pastacılar Olimpiyatı düzenleyeceğiz. Bu olimpiyat ile Avrupa ülkelerini de işe dâhil etmiş olacağız. Şu ana kadar yarışmaya 54 ülkenin katılmasını sağladık. İnşallah daha kapsamlı yarışma yapacağız. TAŞKOPAN olarak bu alanda Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Sadece yemek yarışmaları yapmıyoruz. Nerede bir deprem olsa, sel olsa, yardıma ihtiyaç duyulsa oradayız. Kurum olarak şimdilik 67 il derneği, 24 il temsilciliğimiz var. 7 bölge 7 federasyondan oluşuyoruz. Kapsamımızda öğrenciler ve şeflerimiz yer alıyor. Elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler