Gaziantep’te hayırseverlerin eğitime desteği devam ediyor

Hayırsever Konukoğlu ailesi tarafından Gaziantep’e 2’si 32 derslikli biri 24 derslikli okul, bir spor salonu ve bir kütüphane yaptırılacak.

Ekleme: 25.11.2021 13:40:11 / Güncelleme: 25.11.2021 13:40:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’in sömürgeci ve işgalci Fransa’nın işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde 100 eserin kente kazandırılması amacıyla başlatılan “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına hayırseverlerin desteği sürüyor.

Gaziantep Valiliği koordinesinde devam eden “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyası çerçevesinde hayırsever aileler gönül birliği ile şehrin eğitimine ve geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda hayırsever Konukoğlu ailesi tarafından yaptırılacak okul, spor salonu ve kütüphanenin yapımı için Gaziantep Valiliği’nde protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu yıl Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılı, bu vesileyle de şehrimizin en önemli sorunlarından birisi olan eğitim sorununu bir nebze olsun fiziki anlamda rahatlatmak için ‘100’üncü Yılda 100 Hayırsever’ kampanyasını başlattık. Kampanyanın 3 Aralık 2021 tarihinde sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla ödül töreni olacak.” dedi

Konukoğlu ailesi ile 5 tane eğitim tesisiyle ilgili protokol yaptıklarını aktaran Gül, “2 tane 32 derslikli okul, 1 tane 24 derslikli okul yani toplamda 88 derslikli 3 okulumuz, 1 tane kapalı spor salonumuz, 1 tane de şehir merkezine yapılacak 24 saat açık kalacak kütüphanemiz var. Konukoğlu ailesinin geçmişte de çok daha fazla hayır hasenat yaptıklarını biliyoruz. Ben başta Abdulkadir ve Adil Konukoğlu olmak üzere Konukoğlu ailesinin tüm fertlerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de Konukoğlu ailesinin kente yaptıkları hizmetleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hayırsever Abdulkadir Konukoğlu, “Bu bizim sosyal görevimiz. Bundan önce de yirminin üzerinde okul yaptırdık. Üniversitelerimiz var. Yirmiye yakın cami yaptırdık. Gaziantep’te ne kadar yaşayan insanımız varsa buralardan hizmet görecek.” diye konuştu.

Hayırsever Adil Sani Konukoğlu, “Gaziantep bizim göz bebeğimiz, kendi şehrimiz. Doğup büyüdüğümüz, kazandığımız, atamızın yaşadığı şehir. Buraya hizmet etmek bizim için bir şereftir. Bundan sonra da hizmetlerimize devam edeceğiz. Daha ileri ki dönemlerde de bu okullara ilave yaparak, daha fazla katkı sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 5 tesisin yapımı için imzalar atılarak Vali Gül tarafından hayırsever Abdulkadir ve Adil Sani Konukoğlu’na teşekkür belgeleri verildi. (İLKHA)