Türkiye'den Venezuela seçimleri hakkında açıklama

Türkiye, Venezuela'da 21 Kasım'da düzenlenen yerel ve bölgesel seçimlerin ülkedeki hoşgörü ve istikrar ortamına katkıda bulunmasını temenni etti.

Ekleme: 24.11.2021 14:30:11 / Güncelleme: 24.11.2021 16:19:30 / Dünya
Destek için 

Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'da düzenlenen seçimlerin, muhalefetten de geniş bir kesimin katılımıyla, barış ve huzur içerisinde sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Venezuela'da 21 Kasım 2021 Pazar günü düzenlenen yerel ve bölgesel seçimlerin, muhalefetten de geniş bir kesimin katılımıyla, barış ve huzur içerisinde sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Seçimlerin, BM, Avrupa Birliği ve ülkemiz dâhil çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş tarafından da yerinde izlenmesi önemlidir.

Seçimlerin, Venezuela’da hükümet ve muhalefet partileri arasında devam eden diyalog süreçlerine de olumlu etki yapmasını ve ülkedeki hoşgörü ve istikrar ortamına katkıda bulunmasını diliyoruz.

Türkiye, gerek hükümet gerek muhalefetle yakın temas içinde Venezuela’daki siyasi normalleşme sürecini desteklemeye ve bu ülkeyle ilişkilerini karşılıklı saygı ve yarar çerçevesinde her alanda geliştirmeye devam edecektir." (İLKHA)