TENCERE VE TAVACILAR YİNE SOKAKLARDA!

Dün Cumhurbaşkanının “Ekonomik savaş” diye yaptığı açıklamaların ardından yükselen doları bahane eden tencere tavacılar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yerde sokakları çıkıp ortalığı karıştırmaya çalıştılar.

Ekleme: 24.11.2021 12:39:51 / Güncelleme: 25.11.2021 08:56:49 / Güncel
Destek için 

Doğru-Köşe

Bildik ve tanıdık bir senaryo yine sahnede! Bahane farklı olsa da amaç aynı: Kaos ...


Dün Cumhurbaşkanının “Ekonomik savaş” diye yaptığı açıklamaların ardından yükselen doları bahane eden tencere tavacılar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yerde sokakları çıkıp ortalığı karıştırmaya çalıştılar.


Ak Parti hükümetinin yirmi yıldır duymadığı “Hükümet istifa” sloganları çok manidar değil mi? Cumhurbaşkanın “Ekonomik savaş” diye yaptığı açıklama yerinde bir şey olsa da asıl savaş bunca zamandır içerde palazlanan kişilere karşı olması gerekmiyor mu? Herkese ve her şeye savaş açan Cumhurbaşkanı, devlet kademesine getirdiği birçok TİP’liye de savaş açacak mı?


Gezi olayları hala hafızalarımızda tazeyken, bu olayların yaptığı tahribat onarılmamışken şimdi de tencere tavacılar ekonomiyi protesto için meydanlara çıktıklarını iddia etseler de bunların derdi ne ekonomi ne de halkın sıkıntısı, bunların tek derdi Cumhurbaşkanını makamından etmektir. Siyasetle yapamadıklarını şiddetle yapmaya çalışanların bu cüretleri bunca zaman onları besleyen hükümetin suçu değil mi? “Besle kargayı oysun gözünü” demişler.

Bu söz hükümete tam da oturuyor. Beslediğiniz zihniyetin size düşman olduklarını bile bile “Belki bizi severler” diye gösterdiğiniz hoşgörüyü kardeşlerinize dahi göstermediniz. Bugün sizi kurtaracak olan insanlara hala yüzünüzü dönmüş değilsiniz. Dost olmak istediğiniz kişiler sizi yerinizden etmek isterken kardeşleriniz sizin yeriniz kuvvetlensin diye çabalıyor.


“Tarih tekerrürden ibarettir” biz bu sahneyi daha öncede gördük. Bu film Türkiye’de hep oynandığı halde yine de hükümet gözlerine taktığı at gözlüğünü çıkarmamak için elinden geleni yapıyor.


Sormadan edemeyeceğim “Daha ne zamana kadar bu böyle gidecek... Hükümeti protesto edenlerin kimler olduğunu görmüyor musunuz? Slogan atan zihniyetin kimler olduğundan bi haber misiniz yoksa?