Suriye'nin 10 yıl aradan sonra INTERPOL'e yeniden üye kabul edilmesine tepki

Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in gösterdiği adaylarla gündeme gelen INTERPOL seçimlerinde 10 yıl aradan sonra Suriye'nin yeniden üye olarak kabul edilmesi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu tarafından İstanbul'da protesto edildi.

Ekleme: 23.11.2021 15:30:21 / Güncelleme: 23.11.2021 15:32:16 / Dünya / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, kendi halkını katleden Baas rejiminin INTERPOL gibi uluslararası bir kuruluşa yeniden üye olarak kabul edilmesinin doğru olmadığı ifade edildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Siyasi Kurul Üyesi Nezir HakimYaptıkları basın açıklaması sonrasında İLKHA muhabirine konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Siyasi Kurul Üyesi Nezir Hakim, "Burada olmamızın sebebi seçimler değil İstanbul'da bulunan INTERPOL üyelerine sesimizi duyurmaktır. Bundan bir ay önce Şam'da INTERPOL'ün ofisi yeniden açıldı. 10 yıldır askıya alınmıştı. Askıya alınmasına sebep olan ülkedeki katliam hâlâ devam ediyor. Suriye'nin saygın bir kuruluş olan INTERPOL'e yeniden üye olarak kabul edilmesi bizi çok üzüyor. Suriye rejiminin yeniden INTERPOL'de faaliyete geçip Şam'da ofis açılması katil rejime meşruiyet kazandırıyor. Suriye'de sadece gözaltında 11 bin kişinin katledilmesine bakarak rejimin ne olduğunu görebilirsiniz. INTERPOL toplantısına katılan üyelere sesimizi duyurmak istiyoruz." dedi. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar