Halk otobüs sayısının artırılmasını istiyor

Batman’da, toplu taşıma araçlarının yetersiz kalınması halkın mağduriyetine neden oluyor. Kentte her geçen gün büyüyerek devam eden toplu taşıma sorununa kalıcı bir çözüm bulunması isteniyor.

Ekleme: 23.11.2021 13:09:21 / Güncelleme: 23.11.2021 13:09:21 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her geçen gün büyüyen ve nüfusu hızla artan Batman’da toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması duraklarda uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor.

Kimi bölgelerde araç sayısının az olması nedeniyle vatandaşlar uzun süre toplu taşıma araçlarını beklemek zorunda kalıyor. Dolup taşan, nefes alacak yerin kalmadığı belediyeye ait yolcu otobüslerinde adeta eziyet çekerek yolculuk yapan vatandaşlar, ulaşım sorununun ivedi şekilde çözülmesini istiyor.

Ulaşım sorunun kendilerini mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, İLKHA mikrofonuna konuşarak toplu taşıma araçlarının ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi.

Yakup Çakar

“Otobüsler yetersiz”

Araç sayısının az olmasından dolayı tıka basa şekilde yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirten Yakup Çakar, “Belediye otobüsleri yetersiz. Aradaki zaman farkı fazla ve saatleri düzensizdir. Sözde belli saatleri var ama onlara da uyulmuyor. Bazen erken bazen de çok geç geldiği oluyor. 9 ve 21 numara yarım saate bir geliyor, bir numara herhalde 15 dakikada bir geliyor. Bunlar çok yetersiz. Özellikle okullar açıldığında otobüste yer kalmıyor. Hatta çocukların otobüste yer olmadığı için duraklarda beklediklerini görüyoruz. Bu konuya da bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Batman’a 20-30 otobüsün daha ancak yeteceğini düşünüyorum.” dedi.

Mustafa Bayman

“Otobüs sayısı artırılırsa sorun çözülür”

Belediye halk otobüslerinin duraklara geç geldiğini, bunun için de uzun süre duraklarda beklediklerini ifade eden Mustafa Bayman ise şunları söyledi:

“Tabi geç gelmesinin en büyük sebebi ise otobüs yetersizliğidir. Bazen saatlerce durakta beklemek zorunda kalıyoruz. Özellikle Kardelen Mahallesi Emekli TOKİ güzergâhında otobüs sayıları çok yetersiz. Otobüs sayısı yetersiz olduğu için iş çıkışı eve çok geç gitmek zorunda kalıyoruz. Şayet otobüs sayıları 20-30 tane daha artırılırsa bu sorun çözülecektir. Bu sorunların en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz.”

Ali Yılmaz

“Uzun süre otobüsü bekliyoruz”

Batman’da büyük bir ulaşım sonunun olduğuna işaret eden Ali Yılmaz, “Belediye otobüsü yetersiz olduğundan mahallemizin otobüsü geç geliyor. Bu soğuk havalarda ve her zaman durakta uzun süre beklemekten dolayı sorun yaşıyoruz. Çamlıca Mahallesi güzergâhına en az 5-6 tane otobüs eklenmesi gerekiyor. Uzun süre durakta bekleyen öğrenci ve vatandaşlar çok mağdur ve perişan oluyorlar.” diye konuştu.

Salih Gürgan

“Çok sıkıntı yaşıyoruz”

Ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiren Salih Gürgan, “Durakta otobüs bekleme sorunumuz çok büyük. AKBİL doldurmak için de çok sıkıntı yaşıyoruz. 200 metrede bir AKBİL dolum noktası olmasını istiyoruz. Otobüs sayısı çok yetersiz olduğundan insanlar duraklarda perişan oluyor. Belediye en az 15 otobüs daha getirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Dursun

“Otobüs sayısı artırılmalıdır”

Otobüs sayılarının acilen artırılması gerektiğini vurgulayan bir diğer vatandaş Hüseyin Dursun da şunları kaydetti:

“Batman’da belediye halk otobüsleri çok yetersiz. En az 15 tane daha otobüsün olması lazım. Özellikle üniversite güzergâhında çok eksiklik var. O taraftaki mahallelere gidenler çok olduğu için belediye otobüsü çok yetersiz kalıyor. Şehir merkezindeki mahallelere insanlar yaya gidebilir ama bu mahallere yaya olarak kimse gidemez. Bu nedenle bu güzergâh üzerindeki otobüs sayısının daha fazla olması lazım.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler