Müslümanlar katlediliyor!

Uganda'da Müslümanlar katlediliyor! Uganda hükümeti başkente meydana gelen saldırıları gerekçe göstererek 5 Müslümanı katletti.

Ekleme: 23.11.2021 12:15:25 / Güncelleme: 23.11.2021 12:35:08 / Dünya
Destek için 

Başkent Kampala’daki saldırıları bahane eden Uganda hükümeti, terörle hiçbir ilgisi bulunmayan Müslümanlara yönelik yargısız infazlarını sürdürüyor.

Uganda’nın başkenti Kampala’da 16 Kasım tarihinde bakanlıkların bulunduğu bölgede gerçekleşen 2 büyük patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği 50 kişinin yaralandığı saldırıları gerekçe göstererek ülkede Müslümanlara yönelik baskılara başlayan Uganda hükümeti Müslümanları katletti.

Müslümanlara yönelik yargısız infaz başlatıldı!

 3 gün önce Uganda hükümetine bağlı güvenlik güçleri aralarında Müslüman alim Şeyh Muhammed Abbas Kirevu’nun da bulunduğu 5 Müslüman’ı yargısız bir şekilde katletti. Ülkedeki Müslüman kuruluşlar Müslümanlara karşı yoğunlaşan baskıları eleştiren açıklamalar yayınladı.

“UGANDALI MÜSLÜMAN, MASUM İNSANLARIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULAMAZ”

Afrika ülkelerinden Uganda’nın başkenti Kampala’da bulunan Kibuli Camisi Sözcüsü Dr. Muhammed Kigundu, 5 Ugandalı Müslümanın öldürülmesiyle ilgili basına yaptığı açıklamada, hükümetin baskıcı güvenlik politikalarının Müslümanları açık hedef haline getirdiğini söyledi. Kigundu yaptığı açıklamada, “Müslümanların gözaltı sırasında öldürülmelerini kınıyoruz. Polis, görevini yaparken profesyonel davranmadı. Neden gözaltı sırasında silahsız kişiler öldürülür ki? Ugandalı Müslümanlar olarak herhangi bir isyan girişiminde bulunmadık ve masum insanların ölümüne neden olmadık.  Ülkede huzuru bozan tüm zanlıların tutuklanıp yargılanmasını istedik. Terör şüphesiyle tutuklanan kişilere kanıtlanmadığı müddetçe terörist muamelesi yapılamaz. Şüphelilerin yakalanması sırasında aşırı güç kullanımı durdurulmalı” ifadelerini kullandı.

“İSLÂM, BARIŞ DİNİDİR, TERÖRLE ASLA BAĞDAŞTIRILAMAZ”

En son 2013 yılında yapılan nüfus sayımına göre 45 milyon 750 bin nüfusa sahip olan Uganda’da Müslümanlar ülke nüfusunun yüzde 15’ini oluşturuyor. Kampala’daki terör saldırısının ardından Uganda hükümeti tarafından açık hedef haline getirilen Müslüman toplumun öncü kuruluşlarından üst üste bildiriler yayınlanmaya devam ediyor. Uganda Müslümanları Yüksek Konseyi yayınladığı bildiride yüce İslam dininin insanı eşref-i mahluk olarak tanımladığını, her insan canının kıymetli olduğunu ve Müslümanlığın asla terörle bağdaştırılamayacağını ifade etti. Uganda Müslüman Gençlik Geliştirme Forumu da yayınladığı bildiride terör saldırısını şiddetle kınarken Uganda toplumunun huzur ve barışı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoğun çaba sarf edeceklerini duyurdu.