Gaziantep’te kapalı pazaryeri üretim ve satış merkezinin temeli atıldı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ekleme: 22.11.2021 16:55:11 / Güncelleme: 22.11.2021 16:59:22 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sosyal tesis ağını hızla genişleten Şahinbey Belediyesi, bunlara bir yenisi daha ekleyerek Dumlupınar Mahalesi’ne yapacağı çok fonksiyonlu tesisin temellerini attı.

Şahinbey ilçesinin çehresini değiştirmek adına dev projelere imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dumlupınar Mahallesi’ne inşa ettiği, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek içerisinde otopark, atölyelerin ve pazaryerinin olacağı Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezi’nin temellerini attı.

 

Törende konuşan Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediyesinin birçok konuda öncülük yaptığını belirterek, “Bu güzel tesisin hayata geçmesinden dolayı mutluyum. Çok amaçlı olarak planlanmış bir yapı. Tesisimiz çocuklarımızın, kadınların ve pazarcı kardeşlerimizin hayatına dokunacak. Bu şehirde hizmetlerin sürdürülebilir kılınması için yerel yönetimlerin gayretli bir şekilde hizmet etmesi gerekiyor. Bu noktada Şahinbey Belediyemiz birçok konuda öncülük yapıyor.” dedi.

“Hizmetlerimiz devam edecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey’de sokak arasında kurulan pazar yerinin kalmayacağını söyleyerek, “Şahinbey ilçemiz hızla büyüyüp gelişiyor. Bizde buna uygun olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Türkiye’nin en büyük millet bahçesini bu mahallelerimize kazandırdık. Buraların en büyük ihtiyacı da parklardı. Dumlupınar, Güzelvadi, Kahvelipınar Mahallerimize hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Göreve başladığımızda ilçemizde 2 tane pazar yerimiz vardı, şu anda 11 tane var ve 12’nciyi inşallah buraya yapacağız. Daha önce sokak aralarında pazarlar kuruluyordu, bu tamamen bitmek üzere. Temelini attığımız kapalı pazar yerimizi tamamladığımızda sokak arasında kurulan hiç pazarımız kalmayacak. İhtiyaca göre mahallemize yeni pazar yerlerini yapmaya devam edeceğiz. Burası sadece bir pazaryeri değil. Alt katımızda tanzim satış yapacak olan mağazalarımız olacak. Otopark alanımız, fırınımız olacak. Özellikle vatandaşımızın ucuz gıdaya erişimi için üreticiden tüketiciye direk olarak buradan alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Bunların yanı sıra atölyemiz olacak. Kadınların yararlanabileceği asgari ücret ve sigorta ile çalışacakları atölyelerimiz olacak. Yürüyerek işlerine gelebilecekler gerekiyorsa yarım gün ya da tam gün çalışabilecekler. Böylelikle bölgenin ihtiyacını karşılayacağız. Temelini attığımız Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Güzelvadi Mahalle Muhtarı Duran Tabo da yapılan hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Hizmetlerinin bir yenisini de mahallemize inşa ediyor. Başkanımızın hizmetlerini saymakla bitiremeyiz. Yaptığı hizmetlerin açılışlarına yetişmekte zorlanıyoruz. Mahallemize bir karakol yaptı. Şimdide kapalı Pazar yeri kazandırıyor. Allah Şahinbey Belediye Başkanımızdan razı olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yeşilvadi Kapalı Pazaryeri Üretim ve Satış Merkezi’nin temelleri dualarla atıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar