Bu hapı boşuna mı yuttuk?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşe yazısında koronavirüs tedavisinde kullanılan 'Favipiravir' adlı ilaca ilişkin son araştırmanın verilerini yazdı. Müftüoğlu, "Yeni bir çalışma-FAZ 3 PRESECO çalışması- Favipiravir’in etkinliğinin neredeyse 0 noktasında olduğunu net ve açık olarak gösterdi" dedi.

Ekleme: 22.11.2021 10:30:46 / Güncelleme: 22.11.2021 10:37:37 / Sağlık
Destek için 

Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü "Favipiravir’i boşuna mı yuttuk" başlıklı yazısında son bilimsel verileri kaleme aldı.

Müftüoğlu, en başta bile etkinliği konusunda ciddi kuşkular olduğu söylenen Favipiravir'e ilişkin şunları yazdı: "Ne var ki yeni bir çalışma-FAZ 3 PRESECO çalışması- Favipiravir’in etkinliğinin neredeyse 0 noktasında olduğunu net ve açık olarak gösterdi. Bizde de Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi hocalarımızdan bazıları (mesela Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz) bu yeni araştırmanın sonuçlarına dayanarak, “Favipiravir’in bundan sonraki kullanımı konusunda” tereddütlerini açıkladılar. Görünen o ki Sağlık Bakanlığı ve COVID-19 Bilim Kurulu’muz daha fazla beklemeden, bu ilacın kullanımıyla ilgili net bir karara süratle varmak zorunda."