DSÖ: Acil önlem alınmazsa Avrupa’da marta kadar 500 bin kişi ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, bölgede acil önlem alınmazsa mart ayına kadar yarım milyon kişinin Coronavirus salgını nedeniyle ölebileceğini belirtti.

Ekleme: 21.11.2021 11:25:10 / Güncelleme: 21.11.2021 11:25:10 / Güncel
Destek için 

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da çıkan Coronavirus (Covid-19) salgını özelikle Avrupa ülkelerinde can almaya devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi Avrupa kıtasında da Covid-19 salgınının yeni dalgasıyla mücadele sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, katıldığı bir televizyon programında salgının seyri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Salgının Avrupa kıtasındaki seyri konusunda "çok endişeli" olduğunu söyleyen Kluge, maske takma gibi önlemlerin acil olarak hayata geçirilmesinin vaka sayılarını azaltabileceğini ifade etti.  

Kluge, salgının yayılmasının nedenleri arasında kış mevsiminin gelmesini, yetersiz aşılanmayı ve daha bulaşıcı Delta varyantının bölgede hakim olduğunu söyledi.

"Covid-19 bir kez daha bölgemizde bir numaralı ölüm nedeni haline geldi" diyen Kluge, vaka sayılarındaki artışla mücadeleye yardımcı olmak için aşılanmanın artırılması ve yeni tıbbi tedavilerin uygulanması çağrısında bulundu.

Kluge, acil önlem alınmaması durumunda Avrupa'da yarım milyon kişinin ölebileceğine dikkat çekti. (İLKHA)