Çığlarla gündeme gelen Bahçesaray yolunda sıkı önlemler alınıyor

Bahçesaray ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, çığ düşmelerinin sıklıkla yaşandığı yollarda sıkı önlemlerin alındığını söyledi.

Ekleme: 21.11.2021 11:05:11 / Güncelleme: 21.11.2021 12:06:24 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçesaray'ın Ünlüce, Çatbayır, Doğanyayla mahalle yollarına yapılan yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki asfalt yolda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesince Feqiyê Teyran Türbesi ve çevresinde yürütülen onarım yenileme ve yürüyüş yolu çalışmalarını da denetleyen Vali Mehmet Emin Bilmez burada mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra ilçe merkezinde yapımı devam eden Sündüs Şehitlik Anıtı'nı ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez; yürütülen çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alarak alanı gezdi.

Son olarak Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, ilçede yeni hizmete sunulan Bahçesaray Öğretmenevine giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, iki yıl önce çığ düşmesi nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği Van-Bahçesaray karayolunda, başka can kayıplarının olmaması ve ulaşımın güvenli sağlanması için sıkı önlemler alındığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede 3 mahalle yolunda yaklaşık 10 kilometrelik sıcak asfalt çalışması ve Feqiyê Teyran Türbesi ve çevresinde yenileme onarım ve yürüyüş yolu yaptıklarını da belirten Bilmez, şunları aktardı:

"Kar tünelleri mi yapılsın, yukarı Narlıca'dan merkezi bir tünel mi yapılsın yoksa Gevaş üzerinden tünel ve yeni bir yol mu yapılmalı? Bunun çalışması genel müdürlük tarafından yürütülmektedir. O bitince inşallah ihale süreci başlayacaktır. Karayolları Bölge Müdürlüğünün analizlerinde çığ tehlikesi halinde yollar kapatılacak. Bazen tamamen kapatılacak bazen günün belirli bir saatinden sonra kapatılacak. Karayollarından talep gelmesi halinde Çatak tarafında Çatak Kaymakamlığı, Bahçesaray tarafından da Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından yol tamamen fili olarak kapatılacak." (İLKHA)