Hollanda'da Coronavirüs kısıtlamaları protesto edildi: 2 yaralı

Dün akşam Rotterdam kentinde Coronavirus nedeniyle getirilen kısıtlamaları protesto etmek amacıyla sokaklara dökülen göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda en az 2 kişi yaralandı.

Ekleme: 20.11.2021 12:15:18 / Güncelleme: 20.11.2021 12:15:18 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hollanda'da, Covid-19 vaka sayılarının artması nedeniyle maske ve mesafe kuralının geri getirilmesi ve Covid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğinin Geçici Hükümet tarafından ilan edilmesinin ardından ülkede 12 Kasım'dan itibaren kısmi kapanmaya gidildi.

Geçici Hükümet tarafından alınan kararı protesto etmek için dün akşam Rotterdam'da yüzlerce gösterici sokaklara çıktı.

Protestolara engel olmak isteyen Rotterdam polisi, kent merkezindeki tren istasyonunu kapatarak bazı sokaklarda barikatlar kurdu. Protesto eylemlerinin engellendiğini düşünen göstericiler caddelerde bulunan araçları ateşe vererek eylemlerini sürdürünce polisten müdahale geldi.

Gösteriler ile Rotterdam polisi arasında yaşanan gerginlik ilerleyen saatlerde çatışmaya dönüştü. Polise taş ve çeşitli materyallerle saldıran göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada en az 2 göstericinin yaralandığı kaydedildi.

Müdahale sonrası dağılan göstericilerden geriye yakılmış araçlar ve savaş alanına dönen caddeler kaldı.

Hollanda'da kısmi kapanma neleri içeriyor:

Kısmı kapanma sürecindeki önlemlere göre kafe, restoran ve lokantalar ile süpermarketler 06.00 ila 20.00 saatleri arası, diğer mağazalar, marketler ve hizmet alanları ise 06.00 ile 18.00 arası açık kalacak.

Covid-19 kartı uygulanan kafe, restoran ve lokantalarda sabit oturma yerleri olacak. Düğün gibi toplu etkinlikler ise sadece 06.00 ile 18.00 arası organize edilebilecek.

Sinemalar, tiyatrolar ve konser salonlarındaki sanat ve kültür gösterileri için zorunlu kapanış saati uygulanmayacak.

Profesyonel ve amatör spor müsabakalarına seyirci alınmayacak. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar