ABD askerlerinin çekilme işleminin uzatıldığına ilişkin haberlere Irak'tan yalanlama

Irak Müşterek Harekât Komutanlığı Sözcüsü Tahsin el-Hafaci, Irak'taki ABD askeri varlığının süresinin uzatıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Ekleme: 20.11.2021 11:09:37 / Güncelleme: 20.11.2021 11:18:50 / Dünya
Destek için 

El-Hafaci, ABD'nin Irak'taki askeri varlığının 31 Aralık 2021'in ötesine uzatıldığına ilişkin medya organlarında çıkan "çekilme sürecinin uzatıldığı" yönündeki iddialara Irak Resmi Haber Ajansı (INA) aracılığıyla yanıt verdi.

Hafaci, yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin Irak'tan çekilme süresinin uzatıldığına ilişkin haberlerin yalan olduğunu ve ABD askerlerinin planlanan sürede ülkeden ayrılacağını, bu konuda herhangi bir değişikliğin olmadığını söyledi.

El-Hafaci, açıklamasının devamında, ABD askerlerinin ülkeden ayrılmasından sonra da DAİŞ ile mücadelede Irak ve ABD'nin eğitim, silahlanma ve istihbarat bilgilerinin paylaşımı konusunda iş birliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Temmuz ayında Irak ve ABD arasında, tüm ABD birliklerinin 31 Aralık 2021'e kadar Irak'tan çekilmesini öngören bir toplantı düzenlenmişti. (İLKHA)