O ülkede kıtlığın eşiğinde!

Birleşmiş Milletler, Madagaskar'ın dünyada iklim değişikliğine bağlı ilk kıtlığın eşiğinde olduğunu açıkladı.

Ekleme: 19.11.2021 20:05:15 / Güncelleme: 20.11.2021 09:16:43 / Dünya
Destek için 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Afrika ülkesi Madagaskar’daki kıtlık sorununa dair yaptığı açıklamada, ülkenin güney bölgelerinde gıda sorununun yol açtığı insani krizin yılın başından bu yana devam ettiğini belirtti.

Sözcü, "Bölgede 1,1 milyondan fazla kişi, acil gıda güvenliği sorunu ve kriz altındadır." ifadelerine yer verdi.

BM’nin, bölgedeki kıtlığa karşı insani yardım ortaklarıyla yürüttüğü yardım kampanyasının Mayıs 2022’ye kadar uzatıldığını kaydeden Laerke, “İnsani yardım fonu taleplerini yüzde 200 artırdık.” dedi.

Laerke, “Uzatılan yardım kampanyası kapsamında 231 milyon dolar talep edilecek. Şimdiye kadar bağışçılardan 120 milyon dolar yardım yapıldı fakat güney bölgelerde ihtiyaç sahibi 1,3 milyon insana gıda, su ve tıbbi yardım yapılması için daha fazla fon gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Madagaskar’da son 40 yıldır ülke tarihinin en kötü kuraklığının yaşandığı ve toprakların tarıma elverişsiz hale geldiğini bildirildi.

Uluslararası Af Örgütünden geçen ay yapılan açıklamada, Madagaskar'ın iklim krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğu belirtilmiş, 1 milyon kişinin korkunç bir kuraklıkla karşı karşıya kalabileceği uyarısı yer almıştı. (İLKHA)