Mesrur ​​Barzani: Kalan göçmenlerin geri dönüşü için Irak’la çalışıyoruz

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Belarus'tan Kürdistan Bölgesi'ne dönen göçmenler hakkında bir mesaj yayınladı.

Ekleme: 19.11.2021 14:22:52 / Güncelleme: 19.11.2021 14:22:52 / Dünya
Destek için 

Başbakan, mesajında göçmenlerin hikayelerinin bir daha böylesi bir durumun yaşanmaması için alacakları tedbirlere zemin yaratacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, mesajında Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının bir kısmının sağ salim evlerine dönmelerinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Mesrur Barzani, kalan göçmenlerin gönüllü geri dönüşü için Irak hükümeti ile çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Mesrus Barzani ayrıca tüm havalimanı çalışanlarına ve vatandaşların geri dönüşü için sağlanan kolaylıklardan dolayı hükümet ile sivil toplum ve gönüllü kuruluşlara teşekkür etti.

18 Kasım 2021 Perşembe akşamı Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan ilk göçmen kafilesi, Irak Hava Yolları uçağıyla gönüllü olarak Kürdistan Bölgesi'ne dönmüştü.

Çoğu Kürdistan Bölgesi’nden Belarus’a vize alarak giden ve oradan da AB ülkelerine geçmek için Belarus-Polonya sınırında toplanan binlerce göçmen büyük bir krize neden olmuş durumda. Avrupa Birliği söz konusu göçmenleri kabul etmemek konusunda kararlı bir tutum sergilerken Belarus’u göçmenleri AB’ne karşı bir koz olarak kullanmakla suçluyor. - Rudaw