Gaziantep’te hayırseverlerin eğitime desteği devam ediyor

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına hayırseverlerin desteği sürüyor.

Ekleme: 19.11.2021 12:35:11 / Güncelleme: 19.11.2021 12:35:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Kampanya kapsamında Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılında 100 yeni okul inşa edilerek kentin derslik ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor.

Kampanyaya destek veren hayırsever Şimşek ailesi tarafından merkez Şahinbey ilçesinin Yamaçtepe Mahallesinde inşa edilecek 200 kişilik pansiyon binası ve 24 derslikli fen lisesi ile spor salonu binası yapımı için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasının finale doğru yaklaştığını belirtti.

3 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da ödül töreninin olacağını bildiren Gül, “Bugünde Cengiz Şimşek ve ailesi ile birlikte iki tane protokol yapıyoruz. Birincisi fen lisesi protokolü, 2’incisi ise 200 kişilik öğrenci yurdu protokolü. Cengiz bey başta olmak üzere tüm aile üyelerine teşekkür ederim. Sadece bu konuda değil, her konuda olabildiğince şehrimiz için katkı sunmaya devam ediyorlar. Allah sayılarını arttırsın, birliklerini ve bütünlüklerini muhafaza eylesin.” dedi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de fen lisesi spor salonu ve pansiyon binasının Gaziantep’e hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Cengiz Şimşek ise, “Sayın valimizin başlatmış olduğu ‘100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına bizde katkıda bulunmak istiyoruz. Daha önce bir tane ortaokul ile bir tanede anaokulu yapmıştık. 6 ay önce de bir cami inşaatına başlamıştık. Bu konuda bize fırsat verdiği için sayın valimize teşekkür ederim. Hayırlı olsun, inşallah bu okuldan da devletimize, milletimize faydalı insanlar yetişir. Biz sadece okulun yapımında bulunmayacağız. Ayrıca buradan yetişen başarılı öğrencileri destekleyerek, ülkemizin kalkınmasında faydalı insanların yetişmesine yardımcı olursak, bundan çok mutluluk duyacağız. Herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Hayırsever Şimşek ailesi üyeleri de imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak hayırsever aileye Vali Gül tarafından teşekkür belgeleri verildi. (İLKHA)