İran siyonist rejimin dibine kadar sızmış

Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Benny Gantz'in evinde çalışan bir görevlinin İran istihbaratıyla temasta olduğu ortaya çıktı. Casus, İranlı hacker grubuyla temasa geçince yakayı ele verdi. Olay siyonist kabine çalkalanıyor

Ekleme: 18.11.2021 18:21:38 / Güncelleme: 18.11.2021 18:23:17 / Dünya
Destek için 

İşgalci rejim istihbarat skandalıyla çalkalanıyor.

Rejimin Savunma Bakanı Benny Gantz'in evinde temizlik görevlisi olarak çalışan yahudi bir adamın, bakanla ilgili İran'a casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandığı duyuruldu. Açıklamayı rejimin gizli servisi Şin Bet yaptı. 

BAKANIN EVİNDEN GÖRÜNTÜLER ÇEKTİ

Şin Bet'e göre, Gantz'in evinde çalışan Omri Goren Gorochovsky isimli kişi Savunma Bakanı Benny Gantz'in evinde temizlik işlerinde çalışıyordu.

Goren, Telegram üzerinden İran'la bağlantılı bir kişiye ulaşarak, bakanın evine erişimi olduğunu söyleyip yardım etmeyi teklif etti.

Goren  samimiyetini kanıtlamak için, bakanın evinin farklı yerlerinde çekilen, içinde bilgisayarının fotoğraflarının da olduğu görüntüler çekerek gönderdi.

İran istihbaratı ile iletişime geçmiş

Casusun, İran bağlantılı hacker grubu Black Shadow ile temasa geçtiği ve Gantz'ın bilgisayarına İran istihbaratının kontrol ettiği bir yazılım yüklemeyi planladığı ifade edildi. 

Adam bu görüşmelerden kısa bir süre sonra, İran adına bakana casusluk teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Casusluktan yargılanacak olan Goren'in 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor. Goren'in İran'a ne kadar bilgi aktardığı açıklanmadı

Rejim alarma geçti

Rejim güvenlik servisi, olayın ardından  "bu tür vakaların gelecekte tekrarlanma olasılığını sınırlamak amacıyla" bakanların evlerindeki işçilerin soruşturulma şekline ilişkin bir iç inceleme başlatmaya karar verdiğini duyurdu. 

Bu, Gantz'ın düşman istihbarat operasyonlarının hedefi olduğu ilk sefer değil. Mart 2019'da da Gantz'ın cep telefonu hacklenmişti. O olayın da İran'la bağlantılı olduğu ifade ediliyor.