ABD, Pakistan'ı "dini özgürlükleri ihlal eden ülkeler" kategorisine aldı, Hindistan'ı almadı

Pakistan, ABD tarafından dini özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle "özel kaygı ülkeleri listesine alınması" dolayısıyla Washington yönetimine tepki gösterdi. Hindistan'ın her türlü dini özgürlüğü açıkça ihlal ettiğini aktaran sözcü, ABD'nin listesinin güvenilirliğinin sorgulanması gerektiğini beyan etti.

Ekleme: 18.11.2021 18:06:54 / Güncelleme: 18.11.2021 18:26:27 / Güncel
Destek için 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Asım İftikhar Ahmed, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu tanımlamanın tamamen saha gerçeklerine aykırı olduğunu ifade etti.

Pakistan'ın listeye dahil edilmesine tepki gösteren Ahmed, bu tanımlamayı "keyfi ve öznel" olarak nitelendirdi.

Ahmed, Hindistanlı liderlerin açık olarak azınlıklara ayrımcılık yaptığını ve dini özgürlükleri ihlal ettiğini ancak bu ülkenin listeye alınmadığını belirterek, bu durumun ABD'nin raporunun güvenilirliğini sarstığını kaydetti.

Dün, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin, Rusya, Pakistan, İran, Suudi Arabistan, Kuzey Kore, Eritre, Tacikistan, Türkmenistan ve Myanmar'ı, dini özgürlükleri ihlal etmeye devam ettikleri gerekçesiyle "özel kaygı ülkeleri" listesine aldıklarını açıklamıştı. 

Camiler dahil tüm İslami kurumlara savaş açan, burkalı ve çarşaflı kadınları suçluymuş gibi, sokak ortasında gözaltına alan Fransa ve benzeri AB ülkeleri için henüz herhangi bir karar alınmış değil.