Ömer Çelik'ten AB ve Miçotakis’e "sığınmacı" tepkisi

​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in sığınmacılar hakkında yalan söylediğini belirten Hollandalı gazetecinin baskılar sonrası Yunanistan'ın terk ettiğini belirterek AB'nin bu duruma sessiz kaldığına dikkat çekti.

Ekleme: 18.11.2021 17:05:12 / Güncelleme: 18.11.2021 17:08:51 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in,  sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söylediğini belirtti.

Miçotakis'in, bunun yanı sıra defalarca Türkiye’ye iftira attığını söyleyen Çelik, "Yunan güçlerinin sığınmacılara zalimce davrandığı defalarca belgelendi. Bu zulüm her gün oluyor. Dünya ve Avrupa susuyor." dedi.

Yunan güçlerinin sığınmacılara zulmünün, vahim boyutlara ulaştığını ifade eden Çelik, "Cumhurbaşkanımız bu zulme karşı çıkarak, Yunanistan’ın yalanlarını her defasında çürüttü. Yunanistan sığınmacıların botlarını şişleyerek ölüme sürüklüyor ve insanlık suçu işliyor." diye belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in sığınmacılar hakkında yalan söylediğini belirten Hollandalı gazeteciyi hatırlatan Çelik, "Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e basın toplantısında, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu. Gazeteci bu olaydan sonra defalarca tehdit aldı. Yunanistan’ı terk etmek zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları sığınmacılara dönük zulme de, gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor." diye ekledi. (İLKHA)