Kalbinde iki delik olan Suriyeli küçük kız 8 aydır hastanenin mescidinde yatıyor

Doğuştan kalbinde iki delik olan Suriye uyruklu 8 yaşındaki İbtihac Eslim, ameliyat olabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ekleme: 17.11.2021 17:34:09 / Güncelleme: 17.11.2021 17:34:09 / Güncel
Destek için 

Suriye’nin İdlib kırsalındaki Kah köyünde yaşayan Eslim ailesinin kızı İbtihac, kalbinde iki delik olarak dünyaya geldi.

Bu yılın Mart ayında damarı tıkanan İbtihac, aniden fenalaştı. Bunun üzerine aile, İbtihac’ı bölgedeki hastaneye götürdü.

Bölgedeki hastane yetersiz olduğu için doktorlar aileyi, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne yönlendirdi.

Kızını İdlib’den Adana’ya getiren baba Heysem Eslim’e, hastanenin Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından kızın sağlığına kavuşması için ameliyat olması gerektiği ve bunun için de 5 bin TL'ye ihtiyaç olduğu söylendi.

Baba ve kız, Türkiye’de gidecek yerlerinin olmadığı için hastanenin bahçesinde bulunan küçük mescitte, yaklaşık 8 aydır yaşam mücadelesi veriyor.

Yemek ihtiyaçlarını karşılamada zorlanan baba ve kıza, hastanede bulunan vatandaşlar yardımcı oluyor.

Maddi durumu iyi olmayan baba, kızının ameliyatı için devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

İLKHA muhabirine açıklamada bulunan baba Heysem, kızının ameliyat olması için Suriye’nin İdlib kentinden 8 ay önce geldiğini söyledi.

"Kızım elimde her gün eriyor"

Kızının kalbinde iki delik olduğunu belirten Heysem, "Kızım kalp ameliyatı olması lazım. Bizden 5 bin TL istediler ama paramız yok. Kızım elimde her gün eriyor. Bu beni çok üzüyor. Belki birileri bize yardım eder diye bir umutla hastanenin mescidinde 8 aydır bekliyorum. Kızım çok üzülüyor ve canı yanıyor." diye konuştu.

Kış mevsimi geldiği için hem duş almada hem de ısınmada çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Heysem, "Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum." dedi.