ASİM'den Doğru Medya'ya ziyaret

​Adana'da 50 Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, beraberindeki bir heyetle birlikte Doğru Medya'yı ziyaret etti.

Ekleme: 15.11.2021 21:20:15 / Güncelleme: 15.11.2021 23:58:53 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Adana Siyer Vakfı yetkililerinden Sinan Konuk, Adana Davet ve Kardeşlik Vakfı yetkililerinden Mehmet Coşkun ve Adana Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Orhan Erkuş'un aralarında heyet, Doğru Medya yetkililerini ziyaret etti.

Toplumsal sorunlarla birlikte özelde gençliğin problemleri ele alındığı Ziyarette,  Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Gönül, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Sabaz, Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Dr. Abdulkadir Turan ve Özkan Yaman hazır bulundu.

Türkiye geneli birçok STK'yı ziyaret ederek toplumsal anlamda yaşana sorunlar ve gençliğin problemleri hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, görüşmeler sonucunda olumlu dönüşler aldıklarını, bu nedenle Doğru Medya'yı da ziyaret etme ihtiyacı hissettiklerini ifade etti.

Son neslin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ve bu konuda bilinçli çözümler üretilmesi gerektiğini söyleyen Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Gönül, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele ile ilgili de etkin adımlar atılması gerektiğini, herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Gençliğe yönelik zamanın dilini kullanmakta geç kaldıklarını, zamanın dilini yakalamak gerektiğini hatırlatan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Sabaz da, gençlerin dinlenilmesi gerektiğini, kültürleriyle geç tanıştıklarını ifade etti.

Gençlerle ilgili konuşurken olumsuzlukları bir kenara bırakmak gerektiğini belirten Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Dr. Abdulkadir Turan ise, "Gençler bozuluyor, Ateist oluyor gibi menfi dili bırakmak gerek. Bu söylemler başkalarının propaganda yüklü ifadelerdir. Manen bir savaş halindeyiz. Bu savaşta menfi dil kaybettirir. Gençler bozulur şizofrenisini yaşamamak gerekir. İnsan düşmanıyla yaşar. Gençler yapısı itibarıyla aksiyona ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman da, özgüveni yüksek bir gençlikle karşı karşıya olduklarını, eskiye nazaran daha dingin bir gençliğin olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri görüşmenin çok faydalı olduğunu belirten ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, Doğru Medya yetkililerine teşekkür etti. (İLKHA)