İşgalci ABD’den ‘Afganistan’dan nasıl kaçtık’ filmi

2001 yılında başlattığı Afganistan işgalini Taliban'ın idareyi ele almasıyla bitirmek zorunda kalan Amerikan yönetiminin, söz konusu ağır hezimeti bir “kahramanlık hikayesi”ne dönüştürmek için Hollywood’a film çektireceği öğrenildi.

Ekleme: 15.11.2021 15:12:06 / Güncelleme: 15.11.2021 15:12:06 / Dünya
Destek için 

Aldığı ağır hezimet sonrası Afganistan'dan kaçan ABD, imaj düzeltme çalışması için harekete geçti. 2001 yılında başlattığı işgali 15 Ağustos 2021'de Taliban'ın başkent Kabil'i kontrol altına almasıyla bitirmek zorunda kalan Amerikan yönetiminin, söz konusu mağlubiyeti bir “kahramanlık hikayesi”ne dönüştürmek için Hollywood’a yönlendiği belirlendi.

Yine bildik hikaye!

Akit’in haberine göre, ünlü yapım şirketi Universal Pictures’ın ismi henüz belli olmayan film projesi İşgalci ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini ve özel kuvvet askerlerinin geride kalan müttefikleri kurtarmaya çalışmasını 3 eski Amerikan özel kuvvet personelinin gözünden ele alacak. Filmin gerçek bir hikayeye dayanacağı belirtilirken, sinema eleştirmenleri ABD’nin daha önce de Vietnam Savaşı'nda aldığı ağır yenilgi sonrası benzer imaj düzeltme çalışmalarına soyunduğunu hatırlattı.