Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan yetişkinlere "camide Kur'an" çağrısı

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çalışma hayatı yoğunluğu içerisinde dini eğitime vakit bulamayan yetişkin erkekler için "Camilerde Kur'an Öğretimi Programı"nı başlattıklarını duyurdu

Ekleme: 15.11.2021 13:35:07 / Güncelleme: 15.11.2021 13:40:49 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Camilerde Kur'an Öğretimi Programı"nı başlattıklarını duyurdu.

Erbaş, "Cami buluşturur bizi' Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çalışma hayatı yoğunluğu içerisinde dini eğitime vakit bulamayan kardeşlerimiz için başlattığımız, 'Camilerde Kur'an Öğretimi Programı'na katılmaya tüm kardeşlerimizi bekliyoruz." dedi.

Program hakkında Diyanet'ten yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığının çocuk, genç, engelli bireyler ve kadınlar için Kur'an kurslarında hazırladığı temel dini eğitim programlarından farklı olarak yetişkin erkekler için hazırladığı 'Camilerde Kur'an Öğretimi Programı'nda da, Kur'an-ı Kerim, itikad, ibadet, siyer ve ahlak dersleri olacak. Vatandaşların mesaisinin uygun olduğu zamanlara planlanacak programa, il ve ilçe müftülükleri üzerinde başvuru yapılabilecek.

Ayrıca Başkanlığın yetişkin kadın ve erkekler için yaptığı temel dini eğitimin yanında Tefsir, Hadis, Akaid, İlmihal, Siyer ve Cuma Derslerinden oluşan kısa süreli öğretim programları da uygulanıyor.

İmam-hatip ve müezzin-kayyımlar tarafından uygulanacak 'Camilerde Kur'an Öğretimi Programı', haftada üç gün ve günde iki saat olarak camilerin manevi atmosferlerinde gerçekleştirilecek." (İLKHA)