Karamollaoğlu, Erdoğan'ın 'İttifak davetine' verdiği cevabı aktardı

İslami Analiz'e göre; Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Saadet lideri Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelmişti. Temel Karamollaoğlu, görüşmedeki ittifak ayrıntısını anlattı.

Ekleme: 15.11.2021 10:41:04 / Güncelleme: 15.11.2021 10:41:04 / Güncel
Destek için 

Siyaset kulisleri günlerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasında gerçekleştirilen görüşmeyi konuşuyor. İkili arasında neler konuşulduğu en çok merak edilenler arasında yer aldı. Konuyla ilgili SP lideri Karamollaoğlu, konuyla ilgili Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

İTTİFAK TEKLİFİ
Cumhurbaşkanı tarafından ittifak daveti aldığını ancak sistem değişikliğini öne çıkardığını belirten Karamollaoğlu, "Denetlenemeyen bir başkanlık sistemi oluşmuş… Sistemde, bütün yetki tek kişide. Bunun mahsurlu olduğunu ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanı yönetimin normal olduğunu belirtince anlaşamamakta anlaştık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde değişiklik düşünmediğini çok açık ifade etti. Ben de sistem değişikliğini önemsediğimi, bu olmadan seçim ittifakı da olmayacağını belirttim" dedi.