BU KATLİAMLARIN HESABINI KİM SORACAK!

ABD ve PYD’nin, 2019 yılında DEAŞ’tan temizleme bahanesiyle Suriye’nin Deyrizor kentinin doğusundaki Bağuz’a düzenledikleri saldırılarda yüzlerce sivil katledilmişti. Aradan geçen 2,5 yılın ardından ABD medyası, işgalcilerin işlediği cinayetlerin bir kısmını itiraf etti. ABD’li New York Times gazetesi, ABD savaş uçaklarının 18 Mart 2019’da Bağuz’da kadın ve çocuklardan oluşan 70 kişilik sivil bir grubu hedef aldığını yazdı. ABD’nin kuruluşundan bu yana defalarca sivilleri katlettiğini belirten HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, bu katliamların hesabının bir gün mutlaka sorulacağına dikkat çekti. Ancak Rusya, İngiltere, Fransa, Çin veya AB’nin sicilinin ABD’ninkinden daha temiz olmadığını belirten Eşin, “Bunun hesabını, yeryüzünü adalet üzere inşa etme görev ve sorumluluğu olan Müslümanlar ancak sorabilir.” Dedi.

Ekleme: 15.11.2021 07:13:58 / Güncelleme: 15.11.2021 07:54:09 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER / Muhammed Miraç Aslan

ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan destek verdiği PYD, Mart 2019’da, o dönem DEAŞ’ın elindeki son kent olan Bağuz’a yoğun bir saldırı başlatmıştı. ABD’nin yoğun hava saldırılarında büyük bir sivil katliam gerçekleşmişti. Yerel kaynaklar o dönemde ABD uçaklarının sadece Bağuz’da yüzlerce sivili katlettiğini yazmıştı. ABD katliamlarından kaçan on binlerce insan ise kenti terk etmiş ve bir daha evlerine dönememişti. Ancak hiçbir uluslararası kuruluş veya ülke, ABD ve yerli işbirlikçisi PYD’den, DEAŞ’a saldırı adı altında işledikleri bu cinayetlerin hesabını sormamış veya bu konu hiçbir platformda gündeme gelmemişti.

Aradan geçen 2,5 yılın ardından ABD medyası geçtiğimiz günlerde Bağuz’daki katliamların bir kısmını gün yüzüne çıkardı. New York Times (NYT) gazetesi, ABD savaş uçaklarının, 18 Mart 2019’da Bağuz’da kadın ve çocuklardan oluşan sivil bir grubu hedef aldığını yazdı.

3 SALDIRIDA 70 SİVİL KATLEDİLMİŞ

Haberde, ABD insansız hava araçlarıyla yeri tespit edilen sivil grubun üzerine daha sonra F-15E tipi savaş uçaklarıyla 3 ayrı saldırıda 2 tondan fazla bomba bırakılarak yaklaşık 70 kişinin ölümüne neden olduğu vurgulandı.

Bu olayın detaylarının ilk kez ortaya çıkarıldığı vurgulanan haberde, "Bağuz saldırısı, DEAŞ’a karşı savaş sırasında en büyük sivil kaybın verildiği olaylardan biriydi ancak ABD ordusu tarafından hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmadı." ifadeleri kullanıldı.

“ÖLÜ SAYISI KÜÇÜMSENDİ”

Haberde, şunlar kaydedildi: “Bir hukuk görevlisi, saldırıyı, soruşturma gerektiren olası bir savaş suçu olarak işaretledi. Ancak askeri yetkililer, neredeyse her adımda, felaket niteliğindeki bu saldırıyı gizleyen hamleler yaptı. Ölü sayısı küçümsendi. Raporlar ertelendi, sterilize edildi ve gizlilik sınıfına alındı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri patlama alanını buldozerlerle düzledi. Ve üst düzey liderlere haber verilmedi.”

ABD ORDUSU CİNAYETİ KABUL ETTİ

Saldırının ayrıntılarının aylar süren gizli belge ve raporların incelenmesi, ismi gizli tutulan ilgili personel ve yetkililerle doğrudan yapılan görüşmeler sonucunda bir araya getirildiğine işaret edilen haberde, eldeki bulguların ABD Merkez Komutanlığına gönderilmesinin ardından, komutanlığın, hava saldırılarının haklı olduğunu savunarak saldırıyı ilk kez kabul ettiği ve 80 kişinin öldürüldüğünü açıkladığı aktarıldı.

Haberde, Komutanlığın, söz konusu saldırıda 16 DEAŞ savaşçısı ile 4 sivilin öldürüldüğünü, diğer 60 kişiyle ilgili olarak da DEAŞ’in kontrolündeki bölgelerde kadın ve çocukların bazen silaha sarılmaları nedeniyle sivil olup olmadıklarının net olmadığını iddia ettiği kaydedildi.

EŞİN: AMERİKA’NIN TARİHİ KATLİAMLARLA DOLDUR

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan HÜDA PAR’ın Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, “Amerika’nın tarihi katliam, vahşet ve insan hakları suçlarıyla doldur. Amerika, sadece kendi çıkar ve menfaatini düşünen, bunu gerçekleştirmek için hiçbir insani, vicdani, ahlaki, uluslararası yasa ve hukuk tanımayan bir yapıdır.” İfadelerini kullandı.

ABD’nin Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarıyla bir kaç dakika içinde 300 binden fazla insanı katlettiğini hatırlatan Eşin, “Orada sivil insanların, kadın ve çocukların olduğunu ve hepsinin öleceğini bile bile bombaları attı. Zihniyetinde siviller ölmesin, masumlar ölmesin diye bir endişe ve ilkesi yok. Vietnam’da milyonlarca insanı katletti. Napalm bombalarından kimyasal silahlara kadar her türlü silahı kullandı. Irak’ta, Afganistan’da ve dünyanın birçok noktasında bu katliamları yaptı ve yapmaya devam ediyor.” Açıklamasında bulundu.

‘ABD’NİN KATLİAMLARININ HESABI SORULMADI’

ABD’nin bu katliamlara rağmen utanmadan ve yüzü kızarmadan ‘özgür dünya, insan hakları, demokrasi ve hakları özgürleştirmek adına yaptım’ yalanını uydurduğunu belirten Eşin, “Amacı gerçekten adalet ve halkları özgürleştirmek olsaydı Siyonist İsrail’in bir asırdır Filistin’de yaptığı işgal ve katliamları destekleme yerine engellerdi.” Diye konuştu.

Dünya’nın bütün zalim, despot yönetici ve darbecilerinin Amerika’nın sözde müttefikleri olduğuna dikkat çeken Eşin, “Afrika’da, Asya’da, bazı Müslüman ülkelerin yönetimlerine kadar… hepsi ABD’nin desteğiyle koltuklarında oturuyor ve kendi halklarına zulüm etmeye devam ediyorlar.” Dedi.

ABD’nin katliamlarından hesap sorulmasıyla ilgili ise Eşin, şu ifadeleri kullandı: “Hiroşima’nın, Vietnam’ın, Irak’taki katliamlar ve Ebu Gureyb’in, Afganistan’daki Deşt-i Leyl, Cenk Kalesi katliamlarının, Guantanamo’nun hesapları sorulabildi mi? Hayır… Bu katliamlardan hiçbirinin hesabı sorulmadığından dolayı da bu vahşetleri yapmaya devam ediyor.”

“SURİYE’DE KATLEDİLENLERİN SAYILARI BİLE BELLİ DEĞİL”

ABD ve PYD’nin DEAŞ’tan temizleme bahanesiyle 2019 Martında Suriye’nin Bağuz kentine düzenledikleri saldırılarda binlerce sivilin katledildiğini hatırlatan Eşin, “O dönem bu hiç gündeme dahi gelmedi. Aradan geçen 2 yıl sonra yeni yeni dillendirilmeye başlandı. Burada ve Suriye’nin farklı noktalarında işlenen katliamlarda katledilen mazlumların haddi hebası yok. Maalesef sayıları bile belli değil.” diye konuştu.

“BUNUN HESABINI ANCAK MÜSLÜMANLAR SORABİLİR”

Bu katliamların hesabının elbette sorulması gerektiğine dikkat çeken HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, “Ahirette Allah soracak ama bu dünyada da birileri sormalıdır. Ama kim soracak? Rusya mı, İngiltere mi, Fransa mı, Çin mi? BM ya da AB mi? Bunların hepsinin sicili Amerika’nınkinden beter. Bunun hesabını, yeryüzünü adalet üzere inşa etme görev ve sorumluluğu olan Müslümanlar ancak sorabilir. Bunun hebasını da sormalıdır. Bu, tek bir ülkenin yapacağı, yapabileceği bir iş değildir. Ancak Müslümanlar arasında bir birlik ve dayanışma olursa olur. İnşallah bu olacaktır.” İfadelerini kullandı.

UŞAKLIK YAPANLARA SESLENDİ: ABD BU TOPRAKLARDAN ÇEKİLECEK

“Birkaç söz de Amerika ile müttefik olduğunu zanneden ama gerçekte onun çıkarlarının uşaklığını yapan yönetim, idareci ve örgütlere söylemek istiyorum.” Diyen Eşin, sözlerini şöyle tamamladı: “Amerika bu topraklardan çekilecek. Kuyruğunu toplayıp kabuğuna dönmek zorunda kalacak. Başka seçeneği yoktur. Bu Sünnetullahın bir kural ve kaidesidir. Sünnetullahta asla bir değişim ve dönüşüm olmaz. Tarihten ders alsınlar. Çok uzak değil dün, Afganistan’daki işbirlikçilerine ‘çekilmeyeceğiz, sizi yalnız bırakmayacağız’ sözlerini veren Amerika’nın general ve diplomatları şu an neredeler? Köpekleri için özel uçak kaldırırken işbirlikçilerini havaalanlarında nasıl da biçare bırakıp kaçtılar? Çünkü onların gözlerinde köpekleri o işbirlikçilerden daha kıymetli idi. Amerika’nın verdiği sözlere güvenenler şu an neredeler? Bu durumdan ders alıp Amerika ve diğer emperyalistlere uşaklık yapmasınlar.”

İlgili Haberler