Gaziantep’te yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı

Gaziantep’te içerisinde 4-6 yaş çocuklar için anasınıfı, çocuk ve kadınlar için Kur’an-ı Kerim kursları ile gençlik merkezinin yer aldığı Abdülkadir Güldiken Camii dualarla ibadete açıldı.

Ekleme: 14.11.2021 18:15:18 / Güncelleme: 15.11.2021 07:17:36 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Şahinbey Belediyesi ve hayırsever Abdülkadir Güldiken tarafından ilçenin Güneykent Mahallesine yapılan Abdülkadir Güldiken Camii’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Caminin avlusunda düzenlenen törende konuşan Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, “Güldiken ailesinin katkılarıyla yapılan caminin açılışında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Caminin yapımında emeği geçen başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve Güldiken ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirterek, “Kabe’nin bir şubesi olan camimizin resmi açılışını yaptık. Rabbim böyle güzel eserleri yaptırmayı hepimize nasip eylesin. İlçemiz hızla büyümeye devam ediyor. Biz göreve başladığımızda 683 bin olan nüfus şu anda bir milyon 260 bin ve neredeyse 2 katına çıkmış. Göreve geldiğimde Güneykent Mahallemizin nüfusu 13 binlerdeydi şu anda 40 binin üzerinde. Sadece bu mahallemiz Gaziantep'teki birçok ilçemizden daha büyük. Bizde bu mahallemiz gibi tüm mahallemizi geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amacımız vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak ve onların her türlü ihtiyacına her anlamda destek olmak.” ifadelerini kullandı.

“Camiler sadece ibadet alanı olmasın”

Camilerin sadece ibadet alanı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Camileri yaptırmadaki amacımız ibadet ve öğrenmek. Dinimizin ilk emri ‘oku’. Bizde bu okuma anlamında hem kitap hem de Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapıyoruz. Açılışını yaptığımız sadece bir cami değil. Camimizin içerisinde 4-6 yaşındaki çocuklarımız için ana sınıfımız, kadınlar için Kur’an-ı Kerim kursumuz ve gençlik merkezimiz var. Camilerimiz 7 gün 24 saat açık olsun, çocuklar, kadınlar, gençler ve her yaştaki insanların gelebileceği yerler olsun istiyoruz. Hem ibadetini yapsın hem de eğitimini gerçekleştirsin istiyoruz. Cemaatler olmazsa cami yapmanın bir anlamı olmaz. Allah camimizin cemaatini bol eylesin. Abdülkadir ağabeyimize burayı teklif ettiğimizde Allah razı olsun hemen kabul etti. Hemen plan tadilatı yaptık ve burayı camiye çevirdik. El birliğiyle, gayretle biz çevre düzenlemesini yaptık, kendisi de binasını yaparak bu hale getirdik. Allah yüz bin defa razı olsun, hayrını daim etsin ve devamı gelenlerden eylesin. Camimiz hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak ise caminin birçok alanda hizmet vereceğini belirterek, “Camimiz, gençlerin yoğunlukta olduğu mahallemizde büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır. Birçok alanda mahalleye hizmet vermektedir. Bu eserin öncelikle yerinin bağışlanmasında ve birçok cami yapımındaki bu konularda bizim yolumuzu, yönümüzü açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Yine malını Allah yolunda harcayarak böyle güzel bir camiyi memleketimize kazandıran Abdülkadir Güldiken amcamıza da özellikle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi ile birlikte caminin yapımını gerçekleştiren Abdülkadir Güldiken, “Böyle hayırlı bir işin bize nasip olmasından dolayı oldukça mutluyum. Böyle eserlerin şehrimizde çoğalmasını diliyorum. Bu camiyi de yapmak bizlere nasip oldu. Bizlere destek olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualarla caminin açılışı vatandaşlarında katılımıyla gerçekleştirildi. (İLKHA)