İbrahim Kalın: Libya'daki askerlerimiz paralı askerlerle aynı kefede tutulamaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki ülke arasındaki anlaşma ile oradaki askerlerimizin diğer paralı askerler ile aynı kefeye konulmasına asla kabul etmiyoruz" dedi.

Ekleme: 14.11.2021 07:20:15 / Güncelleme: 14.11.2021 09:04:31 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, katıldığı bir televizyon programında Paris'teki Libya Konferansını değerlendirdi.

Kalın, "Bu toplantıda yabancı askerlerin çıkarılması konusu Türk askeriyle ilişkilendirilmeye çalışıyor, bundan rahatsızız. Biz Libya hükümetiyle yaptığımız mutabakat sonucunda oradayız. Bizim tüzel bir münasebetimiz var. Bu münasebet sayesinde askerlerimiz oraya danışmanlık yapıyorlar." diye konuştu.

Fransa, Almanya ve İtalya'nın çağrısı ile Fransa'nın başkenti Paris'te Uluslararası Libya Konferansı düzenlenmiş, konferansa, ABD ve Rusya dahil olmak üzere çok sayıda ülke katılmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Rusya'nın varlığının Libya'da istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini öne sürerek "Türkiye ve Rusya paralı askerlerini Libya'dan geri çekmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Macron, "Hafter kampında hizmet veren 300 paralı askerin geri çekileceğinin duyurulmasıyla ilk adım atılmış oldu. Fakat bu sadece başlangıç. Türkiye ve Rusya, varlığı ülkenin ve tüm bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehdit eden paralı askerlerini ve askeri güçlerini de gecikmeden geri çekmelidir." şeklinde konuşmuştu. (İLKHA)