Başak Cengiz’in ailesinden “akli dengesi yerinde değil” tepkisi

İstanbul’da samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in ailesi, sanığın “akli dengesi yerinde değil” diyenlere tepki gösterdi. Anne Beyhan Cengiz, “Kılıcı satanlara da ceza verilsin” derken, nişanlısı Mahir Mızrak, “Önlem alınmazsa başka Başaklar ölecek” diyerek yetkililere seslendi

Ekleme: 13.11.2021 12:14:37 / Güncelleme: 13.11.2021 12:14:37 / Güncel
Destek için 

İstanbul Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi’nde geçtiğimiz çarşamba günü iş için Ankara’dan gelen mimar Başak Cengiz (28) tanımadığı Can Göktuğ Boz (27) tarafından sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürüldü. Gözaltına alınan Boz tutuklanırken, Başak Cengiz önceki gün Ankara’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Başak’ın annesi Beyhan Cengiz, gözyaşları içinde, kızının yolda yürürken katledildiğini söyledi.

“Aklın yoktu da nasıl arkadan saldırdın benim kızıma”

Acılı anne Beyhan Cengiz “Onu doğradılar. Sahipsiz yakaladılar. Yerlere serdiler. Düşmanı değildi. Kuzumu benden ayırdılar. Namusuyla ekmek parası kazanmaya gitti. Kınalı yavruma düğün yapacaktım, mezara koydum. Gelinliği, bohçası hazırdı. Onu paramparça ettiler. Ben adalet istiyorum. Aklı yokmuş, hastaymış. Aklın yoktu da nasıl arkadan saldırdın benim kızıma? Asıl suç onun ailesinde; madem hastaysa çocuğunu hastaneye götür. Kurban etti benim yavrumu” diye konuştu.

 ‘Satışı yasaklanmalı’

Baba Avni Cengiz ise acılarının büyük olduğunu belirterek, “Kızımızı beş yıl okuttuk. İş bulamadı, bunalıma girdi. İş bulduktan sonra da böyle bir şey başımıza geldi. O cani idam edilsin istiyoruz. Ayrıca akli dengesi yerinde değilse nasıl iki üniversite bitirmiş? Nasıl o kılıçları alıyor veya kim ona aldırıyor? Kılıçların satışı yasaklanmalı” dedi.

 ‘En ağır cezanın verilmesi lazım’

Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak hayallerinin yarım kaldığını söyledi. Cengiz’i almak için pazar günü İstanbul’a gitmeye hazırlandıklarını ifade eden Mızrak, şunları kaydetti: “Bu acıyı yaşayan bilir. Taziye mesajları gelip geçici. Bu kor hepimizi ömür boyu yakacak. Başka birilerinin de yanmaması için önlemler alınmasını istiyorum, yalvarıyorum. Bizim meleğimiz savunmasız şekilde gitti. Allah onu cennetine alsın. Bu suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor, yoksa haftaya başka bir Başak Cengiz haberleri duyacağız.”