Hindu faşistlerden Türkiye bayrağı asan Müslümanlara linç girişimi

​Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde bazı Müslümanların, evlerine İslam'ı simgeleyen bayrakları asmalarını hazmedemeyen Hindu faşistler, Müslümanların evini basarak linç etmek istedi. Hint polisi de Müslümanları gözaltına aldı.

Ekleme: 12.11.2021 19:09:31 / Güncelleme: 12.11.2021 19:18:31 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, Uttar Pradesh eyaletinin Gorakhpur şehrinde meydana geldi.

Müslümanların yaşadığı birkaç evin üzerinde Pakistan bayrağının asıldığını iddia eden aşırı milliyetçiler, provokasyon içeren videolu paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımların ardından faşist Hindu örgütler Müslümanların evine baskın düzenledi. Müslümanların evini taşlayan Hindular, Müslümanları linç etmek istedi.

Hindu çetelerin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, olay yerinde güvenliği sağlayacağına taş atanlara herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde etrafı sarılan bir Müslümanın, ellerindeki bayrakları polise göstererek bayrakların İslam'ı simgeleyen tevhid bayrakları olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Bayrakların birinde Türkiye bayrağıyla birlikte Arapça yazıların olduğu görülüyor.

Hint polisi buna rağmen 4 Müslümanı gözaltına alarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Müslümanlar, Hindu faşistlerin evlerine taş atmaları esnasında polisin hiçbir şey yapmadığını belirterek bunun saldırganları daha da cesaretlendirdiğini ifade etti. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar