Gaziantep’te “Suriyeli Bir Kardeşim Var” etkinliği yapıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğprencileri tarafından “Suriyeli Bir Kardeşim Var” etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 12.11.2021 18:30:16 / Güncelleme: 12.11.2021 18:32:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Öğrenciler arasındaki bağları, kardeşlik duygusunu güçlendirmek amacıyla yapılan etkinlikte Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim gören Türkiyeli öğrenciler Suriyeli öğrencilere gül vererek, lokum ikram etti.

İlahiyat Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, programa katılan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Dünyada hızlı bir değişimin olduğunu vurgulayan Özaydın, “Kendinizi iyi bir şekilde yetiştirin. İnsanlığın yeni bir medeniyet, iktisat, insan hakları paradigmasına ihtiyacı var. Onu da İslam medeniyetinde bulacaklar. 14 asırlık bir birikim var. Gelin sizinle tekrar İslam medeniyetini güncelleyelim. Yeni bir dünya kuracak olan sizlersiniz.” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Habib Özkan, Gaziantep Üniversitesi kampüsündeki öğrencilerle Afrin Eğitim Fakültesi’ndeki öğrenciler arasındaki kardeşlik bağlarını geliştirmek istediklerini belirterek, “Bu iletişim sosyal medyada veya yüz yüze de olabilir. Bu anlamda bir kültür alış-verişi, diyalog oluşturmak istiyoruz. Afrin Eğitim Fakültesinde şu anda 480 öğrencimiz var. Birbirleri arasında iletişim kurdurup, bölgenin sorunlarını çözme, eğitim ihtiyaçlarını karşılama anlamında bu projeyi önemsiyor, destekliyoruz.” dedi. (İLKHA)