Gaziantep Valisi Gül: Trafik kazalarının çoğu dikkatsizlikten kaynaklanıyor

İçişleri Bakanlığı’nın trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatmış olduğu “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganı ile trafikte farkındalık etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 12.11.2021 17:50:13 / Güncelleme: 12.11.2021 17:50:13 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Türkiye genelinde devam eden, yol standartlarının yükseltilmesi, denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması ve vatandaşların trafik farkındalığının arttırılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında kent genelinde trafik polisleri tarafından emniyet kemeri denetimleri yapıldı.

Bir alışveriş merkezinin önünde yapılan denetimlere ve etkinliğe, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile ilgili birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Denetimler esnasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, trafik kazalarında gerek yaralanmalı gerekse de ölümlü olayların dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamanın sonucu olarak kişisel hatalarla meydana geldiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın hem trafik kazalarını hem de olası kazalarda ölüm ve yaralanmaların azaltılması için çeşitli kampanyalar düzenlendiğini dile getiren Gül, bugün de “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyasının denetim faaliyetlerine tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 15.30 itibariyle başlandığını söyledi.

Gül, kampanya kapsamında şehrin çeşitli yerlerinde ilgili kurumlarla birlikte trafik kuralları ile ilgili basılan materyalleri dağıttıklarını ve öğrencilerle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca vatandaşların yoğunlukta olduğu yerlerde bilgilendirme amaçlı faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Gül, “İsteğimiz; hiçbir kimsenin tırnağına zarar gelmemesi, kazaların hiç olmaması. Ama kaza olunca da emniyet kemerini kullandığımızda yüzde 60 yaralanma oranını düşürdüğünü görüyoruz. Bu açıdan da tüm hemşerilerimizin de kampanyaya destek vermelerini istirham ediyorum. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Gül, emniyet kemeri kullanımının kentlerde trafik polislerinin yanı sıra kent güvenlik ve elektronik denetleme sistemleri ile takip edilerek emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uygulandığını dile getirdi.

Vali Gül, konuşmasının ardından trafikteki vatandaşlara trafik kuralları ile ilgili bilgiler vererek araç içerisindeki çocuklara da trafik düdüğü dağıttı. Vali Gül, çocuklara anne ve babalarını emniyet kemeri takmaları için uyarmalarını istedi.

Etkinlikte emniyet kemeri simülasyon aracı eşliğinde trafik farkındalık eğitimleri verildi.

Emniyet kemeri kullanımının artırılmasını amaçlayan kampanya kapsamında denetimler tüm hızıyla devam edeceği belirtildi. (İLKHA)