Ağrı'da binlerce ağaç toprakla buluştu

'Geleceğe Nefes Kampanyası’ kapsamında Ağrı'da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 11.11.2021 16:09:21 / Güncelleme: 11.11.2021 17:56:15 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla başlatılan "Geleceğe Nefes Kampanyası" kapsamında Ağrı'da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacı ile Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen fidan dikim etkinliği TRT Park, Atatürk Ormanı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde düzenlendi.

Selahattin Eyyubi Parkı yanında yer alan Atatürk Ormanı alanında Adliye personeli tarafından gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, hâkim ve savcılar ile adliye personelleri katılım gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinlikte yaklaşık 550 fidan dikimi gerçekleştirdi.

Burada düzenlenen etkinlik ile ilgili kısa bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, "Milli Ağaçlandırma günü münasebeti ile bizde Ağrı Adliyesi olarak hakim ve savcılarımız ile beraber 550 ağaç dikmeyi planlıyoruz inşallah. Bu kapsamda Hükümlüler Ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile beraber ekimi yapacağız. Ağrımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında 81 ilde aynı anda 252 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Kampanyaya destek vermek amacıyla Ağrı TRT Parkında düzenlenen etkinliğe katılan Vali Osman Varol, "Bu anlamlı ve özel günde öncelikle, talimatlarıyla 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Bayramı ilan ederek bu etkinlikleri anlamlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi arz ediyorum. Ülkemizin her tarafını rekor sayıda fidan dikimi gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı günde sizlerle birlikte geleceğimize nefes olmaktan çocuklarımızın olan yarınlar için adım atıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bizler binlerce yıldır Anadolu’da doğa ile barışık bir biçimde, varlığını ve hayatını doğa ile paylaşır bir biçimde yaşamaya alışkın bir milletiz." dedi.

Konuşmalarının ardından dünyaya hediye edilen fidanların, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacağını vurgulayan Vali Osman Varol, çocuklarla birlikte geleceğe nefes olmak için fidanları toprakla buluşturdu.

TRT Parkındaki programın ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsünde “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılarak gençlerimizle bir araya gelen Vali Varol, mavi göğe doğru yükselecek olan yeşilin en güzel tonuna sahip fidanlarımızı bereketli topraklarımızla buluşturdu.

Fidan dikim etkinliğine Vali Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan V. Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler