Şanlıurfa'da tarlada kalan başaklar geçim kaynağı oldu

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde pamuk hasadı sonrası, arta kalan ve sonradan açan pamuk kozalaklarını toplayan dar gelirli aileler, ailelerinin ihtiyacını karşılıyor.

Ekleme: 10.11.2021 22:35:14 / Güncelleme: 11.11.2021 09:14:24 / Ekonomi / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli kısmının gerçekleştirildiği Şanlıurfa'da, pamuk hasadının ardından tarlada kalan pamuk başakları, dar gelirli aileler için geçim kaynağı oldu.

Tarla sahipleri tarafından işçi parasını karşılayamadığından dolayı hasattan sonra toplanmayan başaklar, dar gelirli aileler tarafından toplanarak yol kenarında bulunan seyyar tezgâhlarda satılıyor.

 

Sabah erken saatlerde tarla sahiplerinden izin alarak çoluk çocukları ile birlikte akşam saatlerine kadar zor şartlar altında pamuk başaklarını toplayan aileler, bu şekilde aile ekonomilerine katkı sunuyor.

9 kişilik ailesi ile pamuk tarlalarında çalışarak günde 300 ile 600 lira arasında para kazandığını belirten Mehmet Kaçar, "Toplanan pamuktan kalan başakları topluyoruz. Topladığımız ürünleri satıyoruz. Bu pahalılıktan dolayı kazandığımız parayla yağ ile çay alıyoruz. Benim ailem 9 kişi burada çalışıyor. Burada bine yakın kişi çalışıyor. Sabahtan beri tarla tarla dolaşarak toplanan pamuktan kalan başakları topluyoruz. Ben ile 9 çocuğum günde 300 ile 400 lira arası kazanıyoruz bazen kazancımız 600 liraya kadar da çıkıyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler