Çin'in emlak devi piyasaları tedirgin etmeyi sürdürüyor

Dünyanın en büyük emlak şirketi olan Çinli Evergrande Group küresel piyasaları zarara uğratmayı sürdürüyor.

Ekleme: 10.11.2021 13:33:21 / Güncelleme: 10.11.2021 13:33:21 / Dünya
Destek için 

Sadece Çin'in değil dünyanın en büyük emlak şirketi olarak bilinen Evergrande Group'un iflas etmesine yönelik endişeler sürüyor.

Şirketin her borç ödeme döneminde iflas edeceği iddialarının yeniden ortaya çıkması sadece Çin'i değil küresel piyasayı da endişelendiriyor.

Evergrande krizi: Çin yönetimi hesapları incelemeye aldı

19 milyar doları uluslararası piyasaya borç olmak üzere 300 milyar dolarlık bir yükümlülükle boğuşan Evergrande Group bugün bitmeden ödemesi gereken borç taksidini ödeyip ödeyemeyeceğine dair henüz açıklama yapmadı. Şirketin iflas tehlikesi yaşadığı iddia edilen bir dönemde açıklama yapmaması piyasalarda tedirginliğe yol açtı.

Evergrande Group'un çok büyük ihtimalle bugünkü borç taksitlerini ödeyebileceği belirtiliyor. Fakat yüklü borç miktarlarından oluşan ödeme taksitlerinin şirketin iflas tehlikesini uzun vadeli olarak hep hatırlatacak olması emlak sektörü başta olmak üzere piyasaları tedirgin edip zarara uğratıyor.

Bugün ABD Merkez Bankası'nın da Çin'deki emlak krizinin küresel piyasalar için büyük risk oluşturduğuna değinmesi dikkat çekti.

 

İlgili Haberler