SDG kontrolündeki hapishanede DAİŞ isyanı!

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen Haseke şehrinde, DAİŞ'e mensup savaşçıların gözaltında tutulduğu bir hapishanede ayaklanma çıktı.

Ekleme: 10.11.2021 09:39:07 / Güncelleme: 10.11.2021 09:39:07 / Dünya
Destek için 

Haseke’den bir güvenlik kaynağı ve görgü tanıkları, Guvayran mahallesinde bulunan ve vilayetin güneyinde yer alan Sanayi Hapishanesi’nin huzursuzluk ve şiddete tanık olduğunu belirtti. Bölgede yaşayan yerel sakinler, duydukları bağrışma seslerini, çığlıkları ve tezahüratları kınadıklarını bildirdi. Aynı kaynağa göre söz konusu tutuklular, aşırı kalabalık odalarda tutulanların sayısının azaltılmasını ve insani koşullarının dikkate alınmasını istedi. Aynı şekilde dosyalarının yargıya intikalinin hızlandırılması, devam eden davaların ele alınması ve tutukluların akıbetlerinin belirlenmesi çağrıları yapıldı.

Kaynak, uluslararası koalisyona ait ABD uçaklarının ve helikopterlerinin pazartesi sabahı hapishanenin üzerinde alçak bir uçuş gerçekleştirdiğine dikkati çekti. Hapishane çevresinde ve duvarlarında aydınlatıcı fişekler atarken, bir grup ABD ordusu müfettişi ve terörle mücadele uzmanı, ayaklanmayı yürütenlerle pazarlık yapmak için hapishaneye girdi.

(ŞARKUL AVSAT)

Etiketler: