Yarından itibaren bazı illerde hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de hava sıcaklıklarının yarından itibaren 6-12 derece azalarak kuvvetli fırtına olabileceği tahmin ediliyor.

Ekleme: 09.11.2021 20:20:13 / Güncelleme: 09.11.2021 23:40:25 / Güncel
Destek için 

Bölgedeki hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yapılan açıklamada, halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte yarından itibaren hissedilir derecede 6-12 derece azalarak Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de mevsim normallerine ve yer yer altına ineceği tahmin edildiği belirtildi.

Bu gece itibariyle yer yer pus ve sis hadisesi beklenildiğinin ifade edildiği açıklamada, rüzgarın yarın bölgede kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerinde hamleli yer yer tam fırtına şeklinde eseceği yönünde tahminlere yer verildi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bölgeyi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgasının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınlanacak güncel tahmin ve uyarıların takip edilmesinin önem arz ettiği ifade edildi. (İLKHA)