93 gün yoğun bakımda kalan ve 10 kez kalbi duran çocuk şifa buldu

Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde 93 gün kaldığı yoğun bakım servisinde tedavisi devam ederken 10 kez kalbi duran 3 yaşındaki kız çocuğu Mavin Yüce, şifa buldu.

Ekleme: 09.11.2021 11:30:16 / Güncelleme: 09.11.2021 11:50:38 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Hastanın tedavisini başarıyla yürüten Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Sinan Yavuz, 3 yaşındaki Mavin Yüce’de kafa içi boşluklarda genişleme (hidrosefali), genel durum bozukluğu, bilinç kaybı şikâyetleri ile hastaneye başvurulduğunu belirtti.

Hastanın çocuk yoğun bakım ihtiyacı olması nedeniyle takiplerini yoğun bakımda devam ettirdiklerini söyleyen Yavuz, “Hastalığı kontrolsüz bir şekilde ağır ve çoklu organ yetmezliğine sebep olmuştu. Farklı zamanlarda olmak üzere tam 10 kez kalbi durdu ve kalp masajı yapmak zorunda kalındı. Bunun yanında diğer tüm destek tedavilerine devam edildi. Beyin cerrahisi tarafından hastalığına yönelik tedavi uygulamaları yapıldı. 93 günlük yoğun bakım zorlu sürecinin ardından Mavin’imiz artık evinde takip edilebilecek duruma geldi. Yaşam mücadelesini büyük bir mucize ile kazandığını görmek de bize kısmet oldu.” diye konuştu.

“İlk defa çocuk hastada nefes borusu açma işlemi yapıldı”

Mavin ile birlikte hastanede bazı ilkleri de yaşamış olduklarını vurgulayan Yavuz şöyle devam etti:

“Uzun süre yoğun bakımda akciğer makinesine bağlı hastaların evde takibine olanak sağlayan Trakeostomi (nefes borusu açma) işlemi Batman’da çocuk hastalarda ilk defa Mavin ile birlikte hastanemizde açılmaya başlandı. Ayrıca beslenme problemi olan kronik bakım hastalarının daha iyi beslenme ve enerji ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak üzere yapılan Gastrostomi (mideye beslenme boşluğu açma) işlemi de hastanemizde ilk kez bir çocuk hastada uygulandı.”

Mavin’in şifa bulmasında emeği geçen tüm sağlık ekibine sevinç gözyaşları içerisinde teşekkür eden Anne Dilbirin Abdullah Yüce, “Bu bir mucize. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.(İLKHA)