ABD askerinin kaybettiği Afgan bebek bulunamıyor

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçan Afgan aile Kabil Havalimanı'ndaki karmaşada bir işgalci Amerikan askerine bebeklerini verdi. Ailenin ABD askerine verdikten sonra kaybolan 2 aylık bebeklerinin bulanamadığı öğrenildi.

Ekleme: 08.11.2021 20:30:25 / Güncelleme: 08.11.2021 20:30:25 / Dünya
Destek için 

Reuters’ın haberine göre, 19 Ağustos’ta ailesiyle ülkeyi terk etmeye çalışan Kabil’deki ABD Büyükelçiliği çalışanı Mirza Ali Ahmadi’nin Kabil Havalimanı’nda parmaklıkların üzerinden bir Amerikalı askere teslim ettiği bebeği bir daha bulunamadı.

Sohail adındaki 2 aylık bebeğini parmaklıkların diğer tarafındaki İşgalci ABD askerine uzattığını söyleyen Ahmadi, yarım saat sonra ailesiyle karşı tarafa geçtiklerinde diğer ailelerin aksine bebeklerini bulamadıklarını ifade etti. Ahmadi, bir görevlinin, bebeğin ülke dışına çıkartılmış olabileceğini söylemesi üzerine eşi ve diğer 4 çocuğuyla tahliye uçağına bindiğini anlattı.

Aile bebeklerini arıyor

Katar ve Almanya üzerinden Texas’taki Forth Bliss üssüne ulaşan ailenin, bebeklerini aramaya devam ettiği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm yolları kullanarak bebeği bulmak için uluslararası toplumla çalışıldığı açıklamasını yaptı.