Oyların yüzde 74,99'unu aldı

Nikaragua seçimlerini, oyların yüzde 74,99'unu alan görevdeki Devlet Başkanı Daniel Ortega kazandı.

Ekleme: 08.11.2021 13:15:10 / Güncelleme: 08.11.2021 13:35:59 / Dünya
Destek için 

Nikaragua Yüksek Seçim Konseyi başkanı Brenda Rocha, yaptığı açıklamada, ülkedeki devlet başkanlığı seçimlerini, seçmenlerin yüzde 74,99 oyunu alan mevcut Devlet Başkanı Daniel Ortega'nın kazandığını söyledi.

Nihai seçim sonuçları 26 Kasım'a kadar açıklanacak.

6,5 milyonluk ülkede 4,5 milyondan fazla seçmen, devlet başkanlığı ve başkan yardımcısı, Nikaragua Ulusal Meclisi (tek meclisli parlamento) ve Orta Amerika Parlamentosu milletvekilleri için oy kullandı. Görevdeki devlet başkanı Ortega'nın devlet başkanlığına aday olduğu Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi liderliğindeki ittifaka ek olarak, seçimlere biri bölgesel olmak üzere altı siyasi parti daha katıldı.

Seçim sürecine, seçimlere katılan tüm siyasi güçlerden kontrolörler ve Rusya, Abhazya, Güney Osetya, ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa ve Latin Amerika ülkelerinden 200'den fazla bağımsız gözlemci eşlik etti.

Biden, Nikaragua'daki seçimleri eleştirdi

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamayla seçim sonuçlarına tepki gösterdi.

Seçimlerin "ne özgür bir ortamda ne de adil bir şekilde" yapıldığını savunan Biden, hukuksuz bir şekilde cezaevine konulduklarını iddia ettiği mahkumların derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında bulundu. (İLKHA)