Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisine yönelik yasak kaldırıldı!

Pakistan'da hükümetin, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisine (TLP) terörle mücadele yasası kapsamında nisanda getirdiği yasağı kaldırdığı bildirildi.

Ekleme: 07.11.2021 20:54:47 / Güncelleme: 07.11.2021 20:58:59 / Dünya
Destek için 

Yerel basındaki haberlere göre, İçişleri Bakanlığının TLP üzerindeki yasağın kaldırılmasına ilişkin teklifi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Bakanlığın kabineye sunduğu teklifte, "TLP’nin verdiği güvence ve garanti ile daha büyük ulusal çıkarların göz önünde bulundurulduğu" ifadeleri dikkati çekti.

Öte yandan, 12 Nisan'da gözaltına alınan TLP lideri Saad Rizvi'nin serbest bırakılıp bırakılmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Mahkeme, 9 Ekim'de TLP lideri Saad Rizvi'nin serbest bırakılmasına karar vermiş, Pencap hükümeti ise bu karara itiraz ederek temyize gitmişti.

TLP, 22 Ekim’de liderlerinin serbest bırakılması ve Fransa Büyükelçisinin ülkeden gönderilmesi için Lahor’dan başkent İslamabad’a yürüyüş düzenlemeye karar vermişti. TLP ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 7 polis hayatını kaybetmişti. TLP liderleri ise 4 üyelerinin öldüğünü öne sürmüştü.

10 gün süren protestoların ardından 31 Ekim'de hükümet ile TLP arasında anlaşmaya varıldığı duyurulmuş ancak anlaşma içeriği kamuoyuyla paylaşılmamıştı.

Bu anlaşmanın ardından, basında, Pencap hükümetinin 800’ün üzerinde TLP mensubunu serbest bıraktığı iddia edilmişti.

Etiketler: