Filistin'den siyonist rejime 'konsolosluk' tepkisi!

Filistin yönetimi, siyonist rejim Başbakanı Naftali Bennett'in ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasını kınadı.

Ekleme: 07.11.2021 18:22:50 / Güncelleme: 07.11.2021 18:25:28 / Dünya
Destek için 

Filistin resmi ajansı WAFA, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne'nin siyonist rejim  Başbakanı Naftali Bennett'in ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğu yönündeki konuşmasına yönelik açıklamasına yer verdi.

Ebu Rudeyne, siyonist rejim  Başbakanı Bennett'in, ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet verecek konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü, "Filistin yönetimi, ABD konsolosluğunun Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs'te yeniden açılması dışında hiçbir şeyi kabul etmeyecek" ifadesini kullandı.

Ebu Rudeyne, siyonist rejimin  1844'te kurulduğu yerde konsolosluk açılması sürecini engellemeye çalışan tüm yönelimlerinin kabul edilemez olduğunu kaydederek, bunun siyonist rejimin  uluslararası düzeyde kınanan Yahudi yerleşim birimleri gibi tek taraflı uygulamalarını dayatma girişimleri bağlamında olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal mekanlarıyla zaman içinde tarihi ve dini güç olarak kalacağına dikkati çeken Ebu Rudeyne, Kudüs'ün herhangi bir sahtekarlık veya aldatmacayla zarar görmeyecek kadar büyük bir Filistin ve Arap şehri olduğunu söyledi.