​Çocuklardaki salgın ve doktor yetersizliği hastanelerde gece yoğunluğuna neden oldu

​Havaların soğumasıyla birlikte özellikle çocuklarda görülen üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle aileler hastanelerde büyük yoğunluk oluşturdu.

Ekleme: 06.11.2021 17:20:17 / Güncelleme: 06.11.2021 17:21:39 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Havaların soğumasıyla beraber çocuklar başta olmak üzere birçok kişide üst solunum yolu enfeksiyonu şikâyeti baş gösterdi.

Özellikle yüksek ateş, bulantı, titreme ve eklem yerlerinde ağrı-sızı şikayetleriyle hastanelerin acil servislerine başvuran hastalar, gece yarılarına kadar hastane koridorlarını boş bırakmadı.

Soğuk algınlığı diye tabir edilen enfeksiyon şikayetlerinin arttığı bu dönemde özellikle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor.

Benzer bir yoğunluk da Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gece saatlerinde yaşandı. Yoğunluğun bir sebebinin de görev yapan 2 doktordan birinin yoğun bakım servisine çıkmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Yaşanan yoğunluğa nispeten doktorların yetersiz kalması, hasta ve hasta yakınlarını mağdur etti.

Vatandaşlar, nüfusu 2 milyona yaklaşan bir kent için çocuk hastanesinin acil servisinde sadece 2 doktorun bulunmasının sağlık alanında Diyarbakır'ın sınıfta kaldığına işaret ettiğini söyledi.

Yüksek ateş şikayetiyle hastalarını getirdiklerinin belirten vatandaşlar, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde saatlerce sıra beklediklerini kaydetti. Vatandaşlar, özellikle salgın hastalık dönemlerinde ilgili birimlerin gerekli tedbirleri almaları gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'ın geneline hizmet veren bir hastane için nöbetçi bırakılan doktor sayısının yetersiz olduğunu dile getiren hasta yakınları, yetkilileri göreve davet etti. (İLKHA)