ÖĞ-DER Bölge Başkanı Tahiroğlu: "Pandemi döneminde ara verilen eğitim telefi edilmeliydi"

Şuurlu Öğretmenler Derneği Bölge Başkanı Ramazan Tahiroğlu, pandemi döneminde ara verilen eğitimin telafi edilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Ekleme: 06.11.2021 14:05:10 / Güncelleme: 06.11.2021 14:10:48 / Eğitim / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge Toplantısı Şanlıurfa'da gerçekleştirildi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan ÖĞ-DER Bölge Başkanı Tahiroğlu, eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

"Eğitim öğretim telafisi kolay olmayan bir iştir"

Geçen 2 yıllık eğitim kayıpların tespit edilmemesi ve telafisi için tedbir alınmamış olmasının büyük eksiklik olduğunu vurgulayan Tahiroğlu, "2021-2022 eğitim öğretim yılının 2 ayını tamamlamış bulunmaktayız. Eğitim öğretim telafisi kolay olmayan bir iştir. Sınıf bazında karantinaların dışında yüz yüze eğitimin devam etmesi eğitimin devamlılığı açısından verimli olmaktadır. Eğitim öğretim başlamadan önce geçen 2 yıllık kayıpların tespit edilmemesi ve telafisi için tedbir alınmamış olması eğitimdeki en büyük eksikliktir." dedi.

"Öğretmenler toplumda hak ettiği değeri bulmalıdır"

Okullarda öğretmen ve idarecilere karşı uygulanan şiddet eylemlerine karşı caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Tahiroğlu, "Son yıllarda eğitimcilerimiz ciddi itibar kaybına uğramakla beraber şiddete de maruz kalmaktadır. Geleceğin mimarı öğretmenlerin öğrenci ve veli karşısında eli güçlendirilmeli, öğretmenlerin kaybettiği itibara, saygıya yeniden kavuşmaları için öğretmenlere sahip çıkılmalıdır. Öğretmenler toplumda hak ettiği değeri bulmalıdır. Okullardaki öğretmen ve idarecilere karşı uygulanan şiddet eylemlerine karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeden eğitim öğretimde başarı yakalanamaz"

Veli ve öğrencilerin öğretmen ile arasında yaşanan her basit meselede CİMER’e şikâyet ettiklerini dile getiren Tahiroğlu, "İnsanoğlunun beşikten mezara kadar eğitiminin sorumluluğunu yüklenen öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeden ne eğitim öğretimde başarı yakalanabilir ne de bu ülkede salih nesiller yetiştirilebilir. Veli ve öğrenciler, öğretmenle ilgili hoşlarına gitmeyen her basit meselede öğretmenle veya okul idaresi ile görüşmek yerine CİMER'e şikâyet kolaylığını tercih edilmektedir. Bu şikâyetler basit ve asılsız şikâyetler de olsa idarecilerle öğretmenleri uğraştırmakta ve şevklerini kırmaktadır." diye konuştu.

"Öğretmen Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı"

Okullarda idarecilerin ve öğretmenlerin memurların yapabileceği işlerle meşgul edilmekte olduğunu söyleyen Tahiroğlu, "Öğretmen Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı, meslektaşlarımızın hak ve yetkileri güvece altına alınmalıdır. Okullarda gerek idareciler gerekse öğretmenler onlarca evrak, tutanak, çizelge, yazışma gibi memurların yapabileceği işlerle meşgul edilmektedirler. Bu nedenle ne okula ne de öğrenciye yeterince zaman ayrılmamaktadır. Okullarda memur sayıları artırılmalı idareci ve öğretmenlerin kendi aslî işlerine yoğunlaşmaları sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

"Gelir vergisinde limitler artırılmalı"

Gelir vergisinde limitler artırılması ve çalışanların vergi mağduriyetine son verilmesi gerektiğini belirten Tahiroğlu, "Gelir vergisinde limitler artırılmalı çalışanların vergi mağduriyetine son verilmelidir. Eşi çalışmayan memurlara çalıştıkları dönemde verilen aile ve çocuk yardımı emekli olduklarında kesilmemelidir. Emekli olanların aile ve çocuk yardımları ödenmeye devam edilmelidir." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar